Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"
Suomalainen keittiömestari muistuttaa, että tilliä ja kalaa ei kannata lisätä keittoon liian varhaisessa vaiheessa.
Kalakeitto on suomalaista perinneruokaa parhaimmillaan. Yksinkertaisesta reseptistä huolimatta kalakeiton valmistuksessa on monta vaihetta, jossa voi mennä pieleen.
Keittiömestari Matti Jämsenin mukaan kalan ylikypsentäminen on tyypillisin virhe, johon suomalaiset kotikokit sortuvat.
– Jos kala lisätään kiehuvaan keittoon, se menee lähes aina ylikypsäksi. Vaikka kyseessä olisi täysin raakakin kala, riittää, kunhan kalan lisää kulhon pohjalle ja kaataa kuuman liemen päälle, Jämsen neuvoo.
Jos kalakeittoa valmistaa useasta eri kalalajikkeesta, kannattaa muistaa, että ohut siikafilee kypsyy paksua lohipalaa nopeammin.
Tillimoka tekee liemestä kitkerän
Kalan lisäksi myöskään tilliä ei kannata lisätä keittoon liian aikaisessa vaiheessa.
– Jos tilli lisätään kiehuvaan keittoon liian aikaisin, liemi tummuu ja siitä tulee helposti kitkerän makuista, Jämsen muistuttaa.
Uudenlaista makua perinteiseen kalakeittoon saa käyttämällä ruokaan sokerisuolattua kalaa.
Jämsenin herkullisen kalakeitto-reseptin löydät täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje