Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"

Kalaa ei kannata keittää kiehuvassa liemessä, kokki muistuttaa.
Kalaa ei kannata keittää kiehuvassa liemessä, kokki muistuttaa.Shutterstock
Julkaistu 13.02.2019 13:26
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalainen keittiömestari muistuttaa, että tilliä ja kalaa ei kannata lisätä keittoon liian varhaisessa vaiheessa.

Kalakeitto on suomalaista perinneruokaa parhaimmillaan. Yksinkertaisesta reseptistä huolimatta kalakeiton valmistuksessa on monta vaihetta, jossa voi mennä pieleen.

Keittiömestari Matti Jämsenin mukaan kalan ylikypsentäminen on tyypillisin virhe, johon suomalaiset kotikokit sortuvat. 

– Jos kala lisätään kiehuvaan keittoon, se menee lähes aina ylikypsäksi. Vaikka kyseessä olisi täysin raakakin kala, riittää, kunhan kalan lisää kulhon pohjalle ja kaataa kuuman liemen päälle, Jämsen neuvoo.

kalakeitto
Kala kypsyy kuumassa liemessä.Shutterstock

Jos kalakeittoa valmistaa useasta eri kalalajikkeesta, kannattaa muistaa, että ohut siikafilee kypsyy paksua lohipalaa nopeammin.

Tillimoka tekee liemestä kitkerän

Kalan lisäksi myöskään tilliä ei kannata lisätä keittoon liian aikaisessa vaiheessa. 

– Jos tilli lisätään kiehuvaan keittoon liian aikaisin, liemi tummuu ja siitä tulee helposti kitkerän makuista, Jämsen muistuttaa.

Uudenlaista makua perinteiseen kalakeittoon saa käyttämällä ruokaan sokerisuolattua kalaa.

Jämsenin herkullisen kalakeitto-reseptin löydät täältä. 

Lisää aiheesta:

Lohikeittoa nopeasti ja halvalla: Jessen soppa maksaa alle kaksi euroa annokseltaTässä on paras tapa valmistaa kermainen kalakeitto Teetkö kalakeiton näin? Kermaisen kalasopan paras valmistustapa – tarkkana perunavalinnan kanssa!Suomalainen huippukokki paljastaa salaisen ainesosan, joka tekee kalakeitosta täydellistä – vartissa valmista!Vartissa valmis helppo kalakeitto! Suomalainen huippukokki paljastaa salaisen ainesosan, joka tekee keitosta täydellistäSuomalainen huippukokki paljastaa parhaan kalakeittoreseptinsä – nerokkaalla kalankäsittelykikalla entistäkin herkullisempi lopputulos
RuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"