Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"

kalakeitto
Kalaa ei kannata keittää kiehuvassa liemessä, kokki muistuttaa. Shutterstock

Suomalainen keittiömestari muistuttaa, että tilliä ja kalaa ei kannata lisätä keittoon liian varhaisessa vaiheessa.

Kalakeitto on suomalaista perinneruokaa parhaimmillaan. Yksinkertaisesta reseptistä huolimatta kalakeiton valmistuksessa on monta vaihetta, jossa voi mennä pieleen.

Keittiömestari Matti Jämsenin mukaan kalan ylikypsentäminen on tyypillisin virhe, johon suomalaiset kotikokit sortuvat. 

– Jos kala lisätään kiehuvaan keittoon, se menee lähes aina ylikypsäksi. Vaikka kyseessä olisi täysin raakakin kala, riittää, kunhan kalan lisää kulhon pohjalle ja kaataa kuuman liemen päälle, Jämsen neuvoo.

Jos kalakeittoa valmistaa useasta eri kalalajikkeesta, kannattaa muistaa, että ohut siikafilee kypsyy paksua lohipalaa nopeammin.

Tillimoka tekee liemestä kitkerän

Kalan lisäksi myöskään tilliä ei kannata lisätä keittoon liian aikaisessa vaiheessa. 

– Jos tilli lisätään kiehuvaan keittoon liian aikaisin, liemi tummuu ja siitä tulee helposti kitkerän makuista, Jämsen muistuttaa.

Uudenlaista makua perinteiseen kalakeittoon saa käyttämällä ruokaan sokerisuolattua kalaa.

Jämsenin herkullisen kalakeitto-reseptin löydät täältä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja