Näitä asioita huippuravintoloiden henkilökunta ei paljasta asiakkailleen

Tarjoilija
Ravintolassa tapahtuu usein paljon enemmän kuin yksittäinen asiakas osaisi ajatellakaan. Lehtikuva

Ota selvää, millaisia asioita huippuravintolat pyrkivät salaamaan henkilökunnaltaan!

Ravintoloiden henkilökunta toimii parhaillaan kuin ajatus – mutta The Daily Meal -lehden mukaan kulissien takana voi tapahtua yhtä sun toista.

Keittiössä on hallittu kaaos

Kun ravintola on täynnä asiakkaita, vallitsee keittiössä usein kaaos, vaikka tunnelma salin puolella olisikin rauhaisa. Tarjoilijolla ja kokeilla on suuri työ huolehtia siitä, että kukin asiakas saa tilauksensa oikeaan aikaan – ja juuri sellaisena kuin on pyydetty. Monelle tulisi yllätyksenä nähdä millainen härdelli salin ovien takana kiireisinä hetkinä vallitsee.

Keittiön tervehdykset ovat ekologisia

Fine Dining -ravintoloissa asiakkaiden iloksi pöytään saatetaan tuoda yllättäen keittiön tervehdyksiä. Nämä ylimääräiset annokset loihditaan The Daily Mealin mukaan tavallisesti sellaisista raaka-aineista, joista on pilaantumisen pelossa syytä päästä eroon. Tämä on ravintoloille oiva tapa huolehtia siitä, että hävikkiä tulisi mahdollisimman vähän.

Sinua kuunnellaan

Vaikka tarjoilijat vaikuttaisivat ravintolassa kiireisiltä, kuulevat he yllättävän paljon asiakkaiden keskusteluista. Usein ravintolan henkilökunta saattaa käydä myös keskustelua asiakkaista – ilman, että heillä olisi tästä minkäänlaista käsitystä.

Älä tilaa kalaa sunnuntaina

Harva ravintola pystyy tilaamaan tuoretta kalaa pyhäpäivinä. Toki kala säilyy nykypäivänä moitteettomana useammankin päivän, mutta jos pyhäpäivänä tilaa ravintolassa kalaa, on syytä varautua siihen, ettei kala ole juuri pyydetty.

Vakiasiakkaat saavat erityiskohtelua

Huippuravintolat arvostavat vakiasiakkaitaan siinä määrin, että tutuksi tulleille asiakkaille saatetaan tarjota vaikkapa lasillinen talon valkoviiniä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja