Naisen neronleimaus: Teki 50 ateriaa kerralla lounasevääksi – näin se onnistuu, ja hyvin mahtuu pakastimeen

wrap lounas
Shutterstock

Kuulutko sinä niihin ihmisiin, joille ruoanlaitto on lähes pakkopullaa, mutta jotain ruokaa on silti pakko tehdä lounaaksi tai lounasevääksi töihin? Erään perheenäidin neronleimaus saattaa siinä tapauksessa ilahduttaa sinua. Niksistä uutisoi brittilehti The Sun ja australialaissivusto Kidspot.

Videolla: Kari Aihisen vinkit täydelliseen nakkikeittoon. 

Ruoanlaitto ei ole kaikille intohimo, ja vaikka olisikin, aikaa ei välttämättä ole päivittäiseen kokkaamiseen. Australialainen perheenäiti jakoi Facebookissa lounaseväskikan, jonka ansiosta hän saa tehtyä itselleen ja miehelleen näppärästi kerralla 50 ateriaa. Kyseessä on pakastettu wrap.

– Teemme näitä mieheni kanssa, jotta meillä on jotain pikaista purtavaa töihin. Nämä ovat kaupan halvimpia wrappeja ja teemme yleensä lähes 50 kappaletta kerrallaan. Käytännössä keitän riisiä ison kulhollisen, lisään joukkoon papuja ja/tai linssejä, tölkkitomaatteja ja hieman korianteria, nainen kertoo Facebookissa.

Seoksen hän maustaa usein kanaliemijauheella ja juustokuminalla. Tämän jälkeen wrapit täytetään ja pakastetaan. 

–  Laita papuseosta, juustoa, creme fraichea ja chilikastiketta wrapin sisään, kääri rullalle pergamentti- tai leivinpaperiin ja päällystä vielä foliolla. Pakasta ja kun haluat syödä wrapin, ota pois foliosta ja mikrota lämpimäksi.

Wrapit mahtuvat pakastimeen muotonsa ja pakkaustapansa ansiosta erinomaisesti. Pieneenkin pakastimeen saa näin mahdutettua useamman lounasevään. Täytteissä voi olla luova ja valmistaa vaikka muutamaa erilaista seosta wrappien väliin. Naisen eväsvinkkiä kiiteltiin Facebookissa.

– Vau, mullistavaa! Kiitos kun jaoit vinkin, Facebook-ryhmäläinen kiitteli.

– Tämä on kerrassaan mahtava idea. Aion tehdä näitä viikonloppuna, toinen ylisti. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja