Nainen haastoi ravintolaketjun oikeuteen – vaatii miljoonien korvauksia liian pienen annoksen vuoksi

kfc
Ravintolaketju KFC on haastettu oikeuteen harhaanjohtavan mainonnan vuoksi. Shutterstock

Amerikkalaisnainen on haastanut pikaruokaketju KFC:n oikeuteen harhaanjohtavan mainonnan vuoksi. 

Amerikkalainen Anna Wurtzburger on haastanut KFC-pikaruokaketjun oikeuteen, koska hänen tilaamansa annos oli pienempi kuin mainoskuvissa. 

KFC on tunnettu pahviämpäreissä myytävistä kana-annoksistaan ja nainen oli tilannut annoksen luullen voivansa ruokkia sillä koko perheensä. Mainoskuvissa pahviämpäri on kukkuroillaan kanaa, mutta todellisuudessa kanaa oli vain puolet ämpäristä. 

– Tulin kotiin ja ihmettelin, missä kana oikein oli! Luulin, että saisin siitä useamman aterian, hän kertoo NY Post -lehden haastattelussa. 

– He lupaavat annoksen ruokkivan koko perheen ja esittelevät ämpäriä, joka on täynnä kanaa, mutta todellisuudessa saat puolikkaan ämpärin! Se on harhaanjohtavaa mainontaa, eikä todellakaan ruoki koko perhettä – kananpalaset ovat pieniä!

Wurtzburger otti yhteyttä KFC-ravintolan päämajaan tehdäkseen valituksen, mutta ei ollut tyytyväinen yrityksen vastaukseen. Siispä 64-vuotias nainen palautti yrityksen tarjoamat ruokakupongit ja otti yhteyttä asianajajaan haastaen yrityksen oikeuteen – vaatimuksena on 20 miljoonan dollarin korvaus ja mainosten muuttaminen totuudenmukaiseksi. 

Ravintolaketju on kommentoinut vaadetta sanoen sen olevan "kohtuuton".  


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja