Mainos

Näin yksi kupillinen kahvia vaikuttaa oikeasti kehoosi

Mitäpä olisi aamu ilman kupillista virkistävää kupillista kahvia? Kahvi on monelle päivän tärkein ja mieluisin nautintoaine, jota ilman olisi hankalaa elää.

Voimakkaan, jauhetuista pavuista uutetun kuuman juoman tunnetuin efekti on sen piristävä ominaisuus. Tiedätkö millä muilla tavoilla kupillinen tai pari mustaa kultaa vaikuttaa elimistössäsi päivän edetessä?

Ensimmäisten 10 minuutin aikana

Kofeiini siirtyy verenkiertoon. Aine saa sykkeen ja verenpaineen nousemaan.

20 minuutin kuluttua

Olo tuntuu valppaammalta ja keskittyneemmältä. On helpompi tehdä järkeviä päätöksiä ja ratkaista ongelmia. Kofeiini saattaa lisäksi vähentää väsymyksen tunnetta.

30 minuutin kuluttua

Puolen tunnin kuluttua keho alkaa tuottamaan lisää adrenaliinia. Näköaisti saattaa terästäytyä, kun pupillit hieman laajentuvat.

40 minuutin kuluttua

Seuraavaksi nousevat serotoniinitasot. Serotoniini parantaa liikehermosolujen toimintaa, mikä tarkoittaa puolestaan kasvanutta lihasvoimaa.

4 tunnin kuluttua

Kahvi saattaa nostaa solujen vapauttaman energian määrää, eli silloin aineenvaihdunta tehostuu. Kofeiini lisää myös vatsahappojen tuotantoa.

6 tunnin kuluttua

Kahvin sisältämä kofeiini aiheuttaa diureettisia vaikutuksia, jolloin kehosta poistuu veden lisäksi vitamiineja ja mineraaleja. Esimerkiksi pientä kalsium-vajautta saattaa ilmetä. 

Lähde: Bright Side

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja