Rapean ja herkullisen pizzapohjan salaisuus piilee tulikuumassa uunissa. Jos oman uunin lämpötila ei riitä, voit vaihtoehtoisesti valmistaa pizzan myös paistinpannulla.
Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä -kirjassa annetaan vinkkejä siihen, kuinka onnistut valmistamaan ravintolatasoista pizzaa kotioloissa.
Tärkeintä pizzan valmistuksessa on kirjan mukaan käyttää riittävän kuumaa, vähintään 300 asteista uunia. Pizza paistuu rapeaksi, kun se saa paistua uunissa lämmenneen pizzakiven päällä. Jos et omista pizzakiveä, ei hätää, sillä ylösalaisin käännetty pelti ajaa saman asian.
LUE MYÖS: Maailman paras tomaattikastike pizzalle
Pizza paistuu rapeaksi paistinpannulla
Pizzan paistaminen onnistuu myös siinäkin tapauksessa, että uunisi ei kuumene riittävän kuumaksi. Tässä tapauksessa voit paistaa pizzan liedellä paistinpannussa ja viimeistellä pinnan uunissa grillivastuksen alla.
Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi, pane pizzataikina pannulle ja levitä täytteet juustoa lukuun ottamatta nopeasti pohjan päälle. Paista pizzaa pannulla 1–2 minuuttia.