Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin valmistat ravintolatasoista pizzaa kotikeittiössä – tutulla välineellä superrapea lopputulos

Pizzasta saa rapean, kun sen paistaa pannulla ja viimeistelee grillivastuksen alla uunissa.
Pizzasta saa rapean, kun sen paistaa pannulla ja viimeistelee grillivastuksen alla uunissa. Shutterstock
Julkaistu 11.11.2018 13:58
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Rapean ja herkullisen pizzapohjan salaisuus piilee tulikuumassa uunissa. Jos oman uunin lämpötila ei riitä, voit vaihtoehtoisesti valmistaa pizzan myös paistinpannulla.

Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä -kirjassa annetaan vinkkejä siihen, kuinka onnistut valmistamaan ravintolatasoista pizzaa kotioloissa.

Tärkeintä pizzan valmistuksessa on kirjan mukaan käyttää riittävän kuumaa, vähintään 300 asteista uunia. Pizza paistuu rapeaksi, kun se saa paistua uunissa lämmenneen pizzakiven päällä. Jos et omista pizzakiveä, ei hätää, sillä ylösalaisin käännetty pelti ajaa saman asian.

LUE MYÖS: Maailman paras tomaattikastike pizzalle

Pizza paistuu rapeaksi paistinpannulla

Pizzan paistaminen onnistuu myös siinäkin tapauksessa, että uunisi ei kuumene riittävän kuumaksi. Tässä tapauksessa voit paistaa pizzan liedellä paistinpannussa ja viimeistellä pinnan uunissa grillivastuksen alla.

Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi, pane pizzataikina pannulle ja levitä täytteet juustoa lukuun ottamatta nopeasti pohjan päälle. Paista pizzaa pannulla 1–2 minuuttia.

pizza margherita
Rapean pizzan salaisuus on korkea paistolämpötila.Shutterstock

Ota pannu pois liedeltä, lisää juusto ja pane pizza grillivastuksen tuntumaan uunin yläosaan.  Paista uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes pizzataikina on saanut kauniin värin ja juusto on sulanut.

Pizzataikina

1 pss kuivahiivaa
5,5 dl durumvehnäjauhoja
3 dl vettä
(1 tl sokeria tai hunajaa nopeuttamaan taikinan nousemista ja syventämään pizzan paistoväriä)
(1 rkl oliiviöljyä)
1,5 tl suolaa

Kuumenna pizzakivi tai uunipelti uunin korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa, vähintään 300 asteessa. Et voi kuumentaa uunia liian kuumaksi.

Sekoita kuivahiiva jauhojen kanssa. Laita lämmin vesi kulhoon ja lisää veteen halutessasi sokeri ja oliiviöljy. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa 10 minuuttia yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa jälleen 10 minuuttia.

Anna taikinan levätä jälleen 10 minuuttia ja levitä se sitten pellille runsaasti jauhotetun leivinpaperin päälle. Taikina on löysää, joten käytä reippaasti jauhoja myös taikinan levittämiseen.

Lisää täytteet ja pane pizza välittömästi kuumaan uuniin pizzakiven tai ylösalaisin käännetyn pellin päälle. Paista pizzaa uunissa, kunnes reunat ovat tummuneet ja juusto sulanut, noin 5–8 minuuttia).

Lähde: Alex Nieminen ja Riikka Sukula, Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä, Readme 2018

***

8:00Hans Välimäen grillattu pizza

Lisää aiheesta:

Uunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Täydellisen pizzapohjan salaisuus – näillä vinkeillä onnistutPikainen, mutta hyvä pizzapohjaPienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaaPizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizzaMakkaraperunat uudella tapaa – tätä ”suomalaisten unelmapizzaa” olet tuskin edes kokeillut
RuoanlaittoPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?