Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin valmiista pakastepizzasta tulee huomattavasti parempaa

Shutterstock
Julkaistu 03.02.2021 19:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ammattilaiskokit kertovat Insider-sivustolla omat niksinsä pakastepizzan tuunaukseen.

Insider-sivusto kysyi ammattikokeilta, miten he tekevät pakastepizzasta kotitekoisen makuista. Kokeilta irtosi hyödyllisiä vinkkejä pakastepizzan tuunaukseen. Tässä muutama niistä.

Muista lämmittää uuni tarpeeksi kuumaksi

Kokki Amy Riolo muistuttaa, että on tärkeä odottaa uunin lämpeämistä, ennen kuin pizzan tyrkkää sisään. Muuten lopputulos saattaa olla osittain raaka ja vettynyt.

– Paistan aina pizzan tulikuumassa uunissa, joka on esilämmitetty, Riolo sanoo.

Käytä pizzakiveä tai paista pizza suoraan ritilän päällä

Parhaimman lopputuloksen saat, jos paistat pakastepizzan pizzakivellä tai uuninritilällä. Leivinpaperia ei tarvita

– Pizzakivi auttaa välttämään sitkeän lopputuloksen, varsinkin jos pakastepizzassa on paksu pohja. Lämmitä uuni pizzakivi jo valmiiksi sisällä, sanoo pizzakokkina työskennellyt Gretchen Holm. 

Tuunaa täytteitä ennen tai jälkeen paiston

Voit myös tuunata pakastepizzasi täytteitä! Jos sinulla ei ole kiire, sulata pizza jääkaapissa ja päällystä uudelleen lempitäytteilläsi ja kastikkeillasi. Näin voit myös hyödyntää jääkaapista löytyvät yksittäiset kasvikset. Kasvikset voi toki lisätä myös jäiseen pizzaan.

– Pakastepizzaa voi käyttää hyvänä pohjana, mutta siitä saa helposti paremman lisäämällä joukkoon tuoreita raakaaineita, kuten vihanneksia, vinkkaa pizzaravintoloita omistava kokki Max Hardy.

Pakastenpizzan pinnalle voi lisätä täytteitä myös paiston jälkeen. Tuoreet yrtit toimivat aina. 

Paranna makua valkosipulivoilla tai sitruunalla

Valkosipuli ja voi on taikasana, kun haluat parantaa pizzan makua, ainakin kokki Max Hardyn mielestä.

– Vahva suositus kotitekoiselle valkosipulivoille pakastepizzan päällä. Tiputtele sulaa valkosipulivoita pizzan reunoille ennen ja jälkeen paiston.

Myös sitruunamehulla saa pizzan makua parannettua. Sitruunan hapokkuus tasapainoittaa pizzan suolaisuutta. 

Älä leikkaa tai syö pizzaa heti paiston jälkeen

Uunituoretta pizzaa ei kannata maistella tai leikata heti, vaan odottaa kärsivällisesti hetkinen.

 – On tärkeää antaa pizzan olla pari minuuttia paiston jälkeen. Pizzan leikkaaminen on tällöin paljon helpomaa ja makukin paranee. Tiedät, että pizza on valmista leikattavaksi, kun juusto ei tartu veitseen tai pizzaleikkuriin, Amy Riolo sanoo.  

Lue myös: Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Asia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäSuomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Yllättävä tapa valmistaa pakastepizza – tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti"
RuokaPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:45
    Ruokamatkailu

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 12:58
    Kiina

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 06:29
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa