Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin teet täydellistä guacamolea – yllätä uudenvuoden vieraat!

Shutterstock
Julkaistu 30.12.2014 20:02

MTV LIFESTYLE

Yllätä uudenvuodenvieraasi herkullisella, itse tehdyllä guacamolella. Guacamolea voit tarjota esimerkiksi ribsien, friteerattujen sipulirenkaiden, tacojen, tortillojen tai maissilastujen kanssa.

The Daily Meal kehottaa aloittamaan täydellisen guacamolen valmistamisen jo ruokakaupasta. On nimittäin tärkeää, että guacamoleen tarkoitetut avokadot ovat riittävän kypsiä. Kypsä avokado antaa hieman periksi, kun sitä puristaa sormilla.

Kastikkeen tekstuurin voit valita makusi mukaan. Toiset tykkäävät pyöräyttää kastikkeen samettiseksi tehosekoittimessa, toiset taas pitävät sattumista guacamolen joukossa. Sattumia sisältävää dippikastiketta saat käyttämällä survinta.

Aloita guacamolen valmistus perusmausteista, joita ovat suola, sipuli ja limemehu. Mausta varovasti ja maistele aina mausteiden lisäämisen välillä löytääksesi sopivan makujen tasapainon. Varo suolaamasta kastiketta liikaa, etenkin jos aiot tarjoilla sitä suolaisten maissilastujen kanssa. Makeamman lopputuloksen saat, kun käytät sipulina salottisipulia.

Lisää potkua kastikkeeseen saat, kun lisäät siihen valkosipulia, tuoretta korianteria ja chiliä. Ole kuitenkin varovainen chilin kanssa, ettei guacamolesta tule liian tulista.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, voit halutessasi tehdä kastikkeelle viimeisen silauksen. Se syntyy lisäämällä guacamoleen esimerkiksi omenaa, mangoa tai säilöttyjä jalapenoja.

Jos et tarjoile guacamolea heti, purista kastikkeen päälle limemehua ja peitä astia kelmulla ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Limen happamuus hidastaa vihreän avokadon tummumista.

Lähde: The Daily Meal

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Kokki paljastaa, miten guacamole pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenikään..."Maailman paras guacamole – meksikolaiskokki paljastaa, miten avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenkään"Meksikolaiskokin supersuosittu guacamole on maailman parasta: Näin avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdäSuperhyvä guacamole hurmaa pehmeydellään – tämän jälkeen et enää koskaan osta klassikkodippiä valmiinaSupermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatustiÄlä osta valmiina! Täydellinen guacamole syntyy näppärällä valmistustavalla
RuoanlaittoAvokadoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?