Näin teet täydellistä guacamolea – yllätä uudenvuoden vieraat!

guacamole
Shutterstock

Yllätä uudenvuodenvieraasi herkullisella, itse tehdyllä guacamolella. Guacamolea voit tarjota esimerkiksi ribsien, friteerattujen sipulirenkaiden, tacojen, tortillojen tai maissilastujen kanssa.

The Daily Meal kehottaa aloittamaan täydellisen guacamolen valmistamisen jo ruokakaupasta. On nimittäin tärkeää, että guacamoleen tarkoitetut avokadot ovat riittävän kypsiä. Kypsä avokado antaa hieman periksi, kun sitä puristaa sormilla.

Kastikkeen tekstuurin voit valita makusi mukaan. Toiset tykkäävät pyöräyttää kastikkeen samettiseksi tehosekoittimessa, toiset taas pitävät sattumista guacamolen joukossa. Sattumia sisältävää dippikastiketta saat käyttämällä survinta.

Aloita guacamolen valmistus perusmausteista, joita ovat suola, sipuli ja limemehu. Mausta varovasti ja maistele aina mausteiden lisäämisen välillä löytääksesi sopivan makujen tasapainon. Varo suolaamasta kastiketta liikaa, etenkin jos aiot tarjoilla sitä suolaisten maissilastujen kanssa. Makeamman lopputuloksen saat, kun käytät sipulina salottisipulia.

Lisää potkua kastikkeeseen saat, kun lisäät siihen valkosipulia, tuoretta korianteria ja chiliä. Ole kuitenkin varovainen chilin kanssa, ettei guacamolesta tule liian tulista.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, voit halutessasi tehdä kastikkeelle viimeisen silauksen. Se syntyy lisäämällä guacamoleen esimerkiksi omenaa, mangoa tai säilöttyjä jalapenoja.

Jos et tarjoile guacamolea heti, purista kastikkeen päälle limemehua ja peitä astia kelmulla ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Limen happamuus hidastaa vihreän avokadon tummumista.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja