Sohva vapaana, mutta olut lämpimänä? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä vaihtoehtoja juomien viilentämiseen löytyy monia. Tuoreeseen Kalsarikänni-kirjaan on listattu joukko keinoja, joilla oluttölkki voidaan jäähdyttää mahdollisimman nopeasti juontikuntoon.
Toimittaja Miska Rantasen Kalsarikänni-kirjaan on listattu joukko juomien jäähdytysvinkkejä kaikille pikarentoutusta etsiville. Kirjan mukaan vaihtoehtoja kohtuuaikaiseen jäähdytykseen löytyy monia riippuen siitä, missä ajassa haluat oluesi viilenevän ja mitä välineitä sinulla on käytössäsi.
1. Pakastin
Helpoimmalla kirjan mukaan pääsee, jos käytössäsi on pakastin ja jäitä. Normaalikokoinen oluttölkki jäähtyy pakastimessa huurteiseksi 30–50 minuutissa. Pakastin-metodia voidaan nopeuttaa käärimällä tölkki kostutettuun talouspaperiin, jolloin jäädytys nopeutuu 10–15 minuuttiin.


