1:55

4 vinkkiä, jotka pitää tietää: Näin viilennät juomat nopeasti – ja pidät ne kylminä

Kesähelteet houkuttelevat piknikeille ja grillibileisiin. Harvalle kuitenkaan maistuu lämmin olut, joten helpot ja nopeat viilennysniksit tulevat tarpeeseen.

Pääkuvan videolla ohjeet helppoon Ginger Velvet -drinkkiin.

Odottelu on tylsää, varsinkin jos on kova jano. Juomien nopeaan viilentämiseen on onneksi monia tapoja, joista The Kitchn listasi alle suosikkinsa.

1. Talouspaperi nopeuttaa viilentymistä

Jos yrität viilentää yksittäisiä juomapulloja, koita kääriä ne kosteaan talouspaperiin ja asettaa ne sitten pakkaseen. Pullot viilenevät koosta riippuen 10–15 minuutissa. Talouspaperiin imeytynyt vesi haihtuu nopeasti jäähdyttäen samalla myös juomapullon.

2. Pakasta viinirypäleitä

Kukaan ei kiellä tiputtamasta muutamaa jääpalasta viinilasilliseen, mutta sulaessaan ne kyllä laimentavat viiniä. Jos haluat viilentää viiniäsi, muttet halua maun kärsivän, pudota lasiin pari jäädytettyä viinirypälettä.

Käytännössä myös muut jäädytetyt hedelmät kävisivät, mutta rypäleet ovat kutakuinkin sopivan kokoisia, eikä niistä pääse juomaan kuorensa ansiosta ylimääräisiä makuja.

3. Lisää suolaa

Jos sinulla on jo jäillä täytetty astia, voit tehostaa sen tehoa suolalla. Lisää jäiden joukkoon pari runsasta hyppysellistä mitä tahansa suolaa ja sekoita kunnolla. Suola sulattaa jäätä hieman ja auttaa sitä muotoutumaan paremmin astiassa olevien pullojen ja tölkkien ympärille. Näin juomat viilentyvät nopeammin.

4. Jäädytetyt vesipullot korvaavat kylmäkallet

Jos sinulla on jo kylmiä juotavia, voit pitää ne kylmänä jäädytettyjen vesipullojen avulla. Vesipulloilla voit korvata kylmäkallet ja jääpalapussit, eikä niistä jää myöskään tarpeetonta sotkua edes sulettuaan. Sulaneen vesipullon voi hyvin hörppiä pois muiden juomien lomassa.

Lähde: The Kitchn 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja