Burgerit ovat grilliruokien ehdoton klassikko ja trendi näkyy vahvana nyt myös Suomessa.
Vaikka alkukesä on ollut poikkeuksellisen kylmä, ovat suomalaiset siirtyneet ruuanlaitossa sisätiloista ulos grillien ääreen. Tänä kesänä erityisesti itse tehdyt hampurilaiset ovat villinneet suomalaiset, kerrotaan HKScanilta.
– Olemme nähneet burgerivillityksen nousevan etenkin sosiaalisessa mediassa. Tämä ei ole yllätys. Burgereiden valmistaminen on hauskaa ruoanlaittoa, jossa kaikki ruokailijat voivat tuunata herkkunsa omien mieltymysten mukaisesti. Burgereissa voi helposti yhdistellä erilaisia makuja ja löytää suosikkinsa, kertoo HKScan Finlandin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo.
Pekoni on burgerin paras mauste – näin grillaat täydellisen pihvin
Burgerin peruselementit ovat perinteisesti sämpylä, pihvi, kasvikset, juusto ja erilaiset kastikkeet. Myös pekoni kuuluu monien burgereihin.
Burgerpihvin grillaaminen jauhelihasta onnistuu helposti, kun muistaa muutaman perussäännön. HKScan Finlandin kokki Tero Honkaniemi opastaa:
1. Aloita grillaamalla burgeriin ensin pekonit. Nosta grillaamisen jälkeen sivuun odottamaan.
2. Valitse burgerpihviin aina hiukan rasvaisempi, 17 % naudan jauheliha. Rasva pitää pihvin mehevänä. Vähärasvaisesta jauhelihasta tulee helposti liian kuiva pihvi. 400 gramman auhelihapaketista tulee 3 – 4 pihviä.
