Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin jauhelihapihvi pitäisi oikeasti tehdä grillihampurilaisen väliin – oletko seurannut pisarointia?

Grillissä paistetut hampurilaiset ovat kesän herkkuruokaa!
Grillissä paistetut hampurilaiset ovat kesän herkkuruokaa!Shutterstock
Julkaistu 04.07.2017 11:19

MTV LIFESTYLE

Burgerit ovat grilliruokien ehdoton klassikko ja trendi näkyy vahvana nyt myös Suomessa. 

Vaikka alkukesä on ollut poikkeuksellisen kylmä, ovat suomalaiset siirtyneet ruuanlaitossa sisätiloista ulos grillien ääreen. Tänä  kesänä erityisesti itse tehdyt hampurilaiset ovat villinneet suomalaiset, kerrotaan HKScanilta.

– Olemme nähneet burgerivillityksen nousevan etenkin sosiaalisessa mediassa. Tämä ei ole yllätys. Burgereiden valmistaminen on hauskaa ruoanlaittoa, jossa kaikki ruokailijat voivat tuunata herkkunsa omien mieltymysten mukaisesti. Burgereissa voi helposti yhdistellä erilaisia makuja ja löytää suosikkinsa, kertoo HKScan Finlandin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo.

Pekoni on burgerin paras mauste – näin grillaat täydellisen pihvin

Burgerin peruselementit ovat perinteisesti sämpylä, pihvi, kasvikset, juusto ja erilaiset kastikkeet. Myös pekoni kuuluu monien burgereihin.

Burgerpihvin grillaaminen jauhelihasta onnistuu helposti, kun muistaa muutaman perussäännön. HKScan Finlandin kokki Tero Honkaniemi opastaa:

1. Aloita grillaamalla burgeriin ensin pekonit. Nosta grillaamisen jälkeen sivuun odottamaan.

2. Valitse burgerpihviin aina hiukan rasvaisempi, 17 % naudan jauheliha. Rasva pitää pihvin mehevänä. Vähärasvaisesta jauhelihasta tulee helposti liian kuiva pihvi. 400 gramman auhelihapaketista tulee 3 – 4 pihviä.

3. Lisää jauhelihaan vain suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta. Burgerpihvi on pelkkää lihaa.

4. Muotoile pihvistä hiukan sämpylää suurempi, litteä pihvi.

Vinkki: Paina pihvin keskelle kuoppa, niin että pihvi on keskeltä selvästi ohuempi kuin reunoilta. Saat lopputuloksena litteämmän pihvin. Grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä. Laita grilliin kansi kiinni.

6. Käännä pihvi, kun pinta pisaroi reilusti. Lasta on paras työväline burgerpihvien grillaamisessa.

7. Pihvi on valmis, kun pinta taas reilusti pisaroi. Pihvin voi antaa hetken vetäytyä folion alla.

Vinkki: Jos laitat juuston pihvin päälle kääntämisen jälkeen, niin se sulaa sopivasti.

8. Lopuksi voit paahtaa nopeasti sämpylöille kauniin pinnan grillissä. Varo etteivät pala!

Lähde: HKScan

***

8:17Kesän parhaat burgerit grillissä

Lisää aiheesta:

"Paras jauheliha pihveihin" – Gordon Ramsay paljastaa hittivideolla, miten hampurilaispihvit kuuluu oikeasti tehdäBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinEi enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossaAkseli Herlevi kehitteli unelmien hampurilaisen: "Kreisi burgeri", jonka välissä on sipsejä – kokeile helppoa reseptiä kotona
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot