Näin jauhelihapihvi pitäisi oikeasti tehdä grillihampurilaisen väliin – oletko seurannut pisarointia?

hampurilainen
Grillissä paistetut hampurilaiset ovat kesän herkkuruokaa! Shutterstock

Burgerit ovat grilliruokien ehdoton klassikko ja trendi näkyy vahvana nyt myös Suomessa. 

Vaikka alkukesä on ollut poikkeuksellisen kylmä, ovat suomalaiset siirtyneet ruuanlaitossa sisätiloista ulos grillien ääreen. Tänä  kesänä erityisesti itse tehdyt hampurilaiset ovat villinneet suomalaiset, kerrotaan HKScanilta.

– Olemme nähneet burgerivillityksen nousevan etenkin sosiaalisessa mediassa. Tämä ei ole yllätys. Burgereiden valmistaminen on hauskaa ruoanlaittoa, jossa kaikki ruokailijat voivat tuunata herkkunsa omien mieltymysten mukaisesti. Burgereissa voi helposti yhdistellä erilaisia makuja ja löytää suosikkinsa, kertoo HKScan Finlandin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo.

Pekoni on burgerin paras mauste – näin grillaat täydellisen pihvin

Burgerin peruselementit ovat perinteisesti sämpylä, pihvi, kasvikset, juusto ja erilaiset kastikkeet. Myös pekoni kuuluu monien burgereihin.

Burgerpihvin grillaaminen jauhelihasta onnistuu helposti, kun muistaa muutaman perussäännön. HKScan Finlandin kokki Tero Honkaniemi opastaa:

1. Aloita grillaamalla burgeriin ensin pekonit. Nosta grillaamisen jälkeen sivuun odottamaan.

2. Valitse burgerpihviin aina hiukan rasvaisempi, 17 % naudan jauheliha. Rasva pitää pihvin mehevänä. Vähärasvaisesta jauhelihasta tulee helposti liian kuiva pihvi. 400 gramman auhelihapaketista tulee 3 – 4 pihviä.

3. Lisää jauhelihaan vain suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta. Burgerpihvi on pelkkää lihaa.

4. Muotoile pihvistä hiukan sämpylää suurempi, litteä pihvi.

Vinkki: Paina pihvin keskelle kuoppa, niin että pihvi on keskeltä selvästi ohuempi kuin reunoilta. Saat lopputuloksena litteämmän pihvin. Grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä. Laita grilliin kansi kiinni.

6. Käännä pihvi, kun pinta pisaroi reilusti. Lasta on paras työväline burgerpihvien grillaamisessa.

7. Pihvi on valmis, kun pinta taas reilusti pisaroi. Pihvin voi antaa hetken vetäytyä folion alla.

Vinkki: Jos laitat juuston pihvin päälle kääntämisen jälkeen, niin se sulaa sopivasti.

8. Lopuksi voit paahtaa nopeasti sämpylöille kauniin pinnan grillissä. Varo etteivät pala!

Lähde: HKScan

***

Kesän parhaat burgerit grillissä 8:17

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.