Näin hullusti käy, jos yrität kokata 80 asteen pakkasessa – tutkijan annokset uhmaavat painovoimaa

Tutkijan Twitterissä julkaisemat kuvat näyttävät, mitä tapahtuu, jos yrittää kokata äärimmäisessä kylmyydessä.
VIDEO: Näin saat kivikovasta jäätelöstä helposti palloja!
Astrobiologi Cyprien Verseux työskentelee maailman syrjäisimmässä tieteellisessä tukikohdassa: Concordia asemalla Antarktiksella. Esimerkiksi kansainvälinen avaruusasema, joka on 400 kilometrin päässä maanpinnasta, on lähempänä sivilisaatiota, kuin Verseuxin työpaikka.
Ruoanlaittoa äärimmäisen kovassa pakkasessa
Antarktiksella ei ole laajaa valikoimaa vapaa-ajan aktiviteetteja – 9 kuukauden ajan siellä on niin kylmä, etteivät tutkijat pysty edes lähtemään ulos tutkimusasemalta.
Verseux päättikin ajanvietokseen kokeilla, miten ruoanlaitto sujuu äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Painovoimaa uhmaavat kuvat näyttävät epätodellisilta ja auttavat ymmärtämään, kuinka intensiivinen Antarktiksen ilma on.
– Se on maapallon kylmin paikka, jossa lämpötila laskee talvisin -80 asteeseen. Ilma on äärimmäisen kuivaa ja vähähappista, Verseux selittää BoredPandalle.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Verseux kertoo, että tutkijat syövät pääasiassa pakasteruokaa, koska he eivät saa ruokatäydennyksiä helmikuusta marraskuuhun, joten tuore ruoka loppuu melko nopeasti.
– Koska lämpötila ei ole ikinä plussan puolella, säilytämme ruokaa ulkona konteissa, Verseux kertoo.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Lähde:BoredPanda
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
-
Koko Suomi leipoo: Havun havinaa -juustokakkuset, Heidin resepti