Näin hullusti käy, jos yrität kokata 80 asteen pakkasessa – tutkijan annokset uhmaavat painovoimaa

Antarktis ruoanlaitto
Shutterstock, Twitter

Tutkijan Twitterissä julkaisemat kuvat näyttävät, mitä tapahtuu, jos yrittää kokata äärimmäisessä kylmyydessä.

VIDEO: Näin saat kivikovasta jäätelöstä helposti palloja!

Astrobiologi Cyprien Verseux työskentelee maailman syrjäisimmässä tieteellisessä tukikohdassa: Concordia asemalla Antarktiksella. Esimerkiksi kansainvälinen avaruusasema, joka on 400 kilometrin päässä maanpinnasta, on lähempänä sivilisaatiota, kuin Verseuxin työpaikka.

Ruoanlaittoa äärimmäisen kovassa pakkasessa

Antarktiksella ei ole laajaa valikoimaa vapaa-ajan aktiviteetteja – 9 kuukauden ajan siellä on niin kylmä, etteivät tutkijat pysty edes lähtemään ulos tutkimusasemalta.

Verseux päättikin ajanvietokseen kokeilla, miten ruoanlaitto sujuu äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Painovoimaa uhmaavat kuvat näyttävät epätodellisilta ja auttavat ymmärtämään, kuinka intensiivinen Antarktiksen ilma on.

– Se on maapallon kylmin paikka, jossa lämpötila laskee talvisin -80 asteeseen. Ilma on äärimmäisen kuivaa ja vähähappista, Verseux selittää BoredPandalle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Verseux kertoo, että tutkijat syövät pääasiassa pakasteruokaa, koska he eivät saa ruokatäydennyksiä helmikuusta marraskuuhun, joten tuore ruoka loppuu melko nopeasti. 

– Koska lämpötila ei ole ikinä plussan puolella, säilytämme ruokaa ulkona konteissa, Verseux kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde:BoredPanda 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.