Mainos

Näin Hans Välimäki valmistaa makaronilaatikon – yksi ehdoton raaka-aine

Näin huippukokki valmistaa makaronilaatikkoa!

Keittiömestari Hans Välimäki kertoi Makuja.fi-ruokasivustolle, ettei oikeastaan ymmärrän suomalaisten suosimaa makaronilaatikkoa ruokalajina. Se on Välimäen omien sanojen mukaan tylsä ruokalaji. Joskus Välimäki valmistaa kuitenkin itsekin makaronilaatikkoa kotonaan, sillä se on yksi perheen lasten suosikeista.

Välimäki kertoo, että makaronilaatikkoon kuuluu hänen mielestään perinteinen munamaito lihaliemen sijaan. Päällä pitää ehdottomasti olla juustoraastetta.

– Päälle ammutaan kaikki juustokannikat, mitä vain lähtee.

Juustoa kannattaa keittiömestarin mukaan miettiä, ja mieluummin suosia kermaisempia ja rasvaisempia, pehmeitä juustoja. Hänen mukaansa kuivat juustot, kuten parmesaani tai pecorino eivät välttämättä ruokaan sula, ja ne muodostavat päälle vain kovan kuoren.

Bolognese- ja juustokastikkeella astetta parempaa laatikkoa?

Välimäki kertoo ottavansa mielellään kaikilta kotikokeilta vinkkejä vastaan, jos joku on keksinyt tavan tuunata tutusta laatikosta parempaa. Yksi keino voisi olla tehdä makaronilaatikko hiukan lasagne-tyyliin, keittiömestari miettii.

– Voisi tehdä niin, että keittää bolognese-kastikkeen, mutta onko se sitten enää makaronilaatikko?

Välimäki pohtii, että sekoittamalla tavalliset makaronit bolognese-kastikkeeseen ja lisäämällä päälle lasagnesta tuttua mornay-juustokastiketta, voisi saada uuden hyvän ja toimivankin vaihtoehdon perinteiselle ruoalle.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja