Suomalaisilla yllättävä pääsiäisherkku – "myynti ei suinkaan lopu jouluun"
Pääsiäinen on aikaa, jolloin suomalaisten ruokapöydissä nähdään monipuolisesti liharuokia aina joulukinkusta grillimakkaroihin.
Tiesitkö tätä yksityiskohtaa joulukinkusta?
Muista juhla-ajoista poiketen pääsiäisenä suomalaisten ruokapöydissä nähdään monipuolisesti erilaisia ruokia. Vaikka lampaanliha on perinteisesti mielletty pääsiäisen lihaksi, myös porsaan, naudan, kalkkunan ja broilerin lihat kuuluvat suomalaisten pääsiäisen herkkuihin.
Yksi melko yllättävä pääsiäisherkku on joulukinkku, joita HK:n mukaan myydään tasaisesti koko maassa. Yhden paikkakunnan erikoisuudesta ei siis ole kyse.
LUE MYÖS: Poroa pääsiäispöytään! Hanna Gullichsenin herkullinen poronkäristys syntyy vähällä vaivalla
– Joulukinkkujen myynti ei suinkaan lopu jouluun, vaan niitä myydään pääsiäiseen asti yli 20 000 kiloa kuukaudessa. Tosin pääsiäiseen kinkkujen myynti sitten loppuukin. Tämä on selvästi nähtävissä, oli pääsiäisen ajankohta maaliskuussa tai huhtikuussa, kertoo HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.
Grillikausi käyntiin säästä riippumatta
Myyntitilastojen perusteella voidaan sanoa, että pääsiäisenä käynnistyy myös perinteisesti suomalaisten grillauskausi. Grillikausi laitetaan käyntiin pääsiäisen ajankohdasta tai säästä riippumatta.
– Pääsiäisestä alkaa selvästi grillauskausi, oli sää mikä tahansa. Onhan se niin, että ulkona makkara maistuu aina vähän paremmalta, Terimo toteaa.
Kun muina talvikuukausina grillimakkaroita myydään vähän miljoonan kilon molemmin puolin, pääsiäiskuukausina myyntimäärät ovat yli kaksi miljoonaa kiloa.
Lähde: HK
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia