Mainos

Suomalaisilla yllättävä pääsiäisherkku – "myynti ei suinkaan lopu jouluun"

Pääsiäinen on aikaa, jolloin suomalaisten ruokapöydissä nähdään monipuolisesti liharuokia aina joulukinkusta grillimakkaroihin.

Tiesitkö tätä yksityiskohtaa joulukinkusta? 

Muista juhla-ajoista poiketen pääsiäisenä suomalaisten ruokapöydissä nähdään monipuolisesti erilaisia ruokia. Vaikka lampaanliha on perinteisesti mielletty pääsiäisen lihaksi, myös porsaan, naudan, kalkkunan ja broilerin lihat kuuluvat suomalaisten pääsiäisen herkkuihin.

Yksi melko yllättävä pääsiäisherkku on joulukinkku, joita HK:n mukaan myydään tasaisesti koko maassa. Yhden paikkakunnan erikoisuudesta ei siis ole kyse. 

– Joulukinkkujen myynti ei suinkaan lopu jouluun, vaan niitä myydään pääsiäiseen asti yli 20 000 kiloa kuukaudessa. Tosin pääsiäiseen kinkkujen myynti sitten loppuukin. Tämä on selvästi nähtävissä, oli pääsiäisen ajankohta maaliskuussa tai huhtikuussa, kertoo HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Grillikausi käyntiin säästä riippumatta

Myyntitilastojen perusteella voidaan sanoa, että pääsiäisenä käynnistyy myös perinteisesti suomalaisten grillauskausi. Grillikausi laitetaan käyntiin pääsiäisen ajankohdasta tai säästä riippumatta. 

– Pääsiäisestä alkaa selvästi grillauskausi, oli sää mikä tahansa. Onhan se niin, että ulkona makkara maistuu aina vähän paremmalta, Terimo toteaa.

Kun muina talvikuukausina grillimakkaroita myydään vähän miljoonan kilon molemmin puolin, pääsiäiskuukausina myyntimäärät ovat yli kaksi miljoonaa kiloa. 

Lähde: HK​​​​​​​

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja