Poroa pääsiäispöytään! Hanna Gullichsenin herkullinen poronkäristys syntyy vähällä vaivalla

Poron maustaminen 0:48 Poron maustaminen

Vaikka lammas ja karitsa kuuluvat perinteisesti pääsiäispöytään, mitä jos tänä vuonna yllättäisitkin vieraat murealla poronlihalla? 

Tässä Hanna Gullichsenin reseptissä poro muhii mureaksi uunissa, joten aikaa jää enemmän vieraiden kanssa seurusteluun. Helppoudestaan huolimatta uunissa valmistettava poronkäristys on juhlava, ja ennen kaikkea herkullinen tarjoiltava pääsiäispöytään. 

Poronkäristys uunissa (kuudelle hengelle)

800 g poronkäristys-lihaa
30 g voita
reilusti rypsiöljyä
1 purjosipuli
1 keltasipuli
suolaa
mustapippuria
2 rkl riistafondia
2 dl kermaa
2–3 dl vettä

Leikkaa purjosipulin valkoinen ja vaaleanvihreä osa ohueksi. Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi. Sulata pannulla nokare voita ja kuullota sipulit hissukseen pehmeäksi. Kuumenna samaan aikaan padassa rypsiöljyä ja voita.

Ruskista käristyslihat erissä. Riittää että liha saa pinnalleen vähän väriä, sillä se kypsyy uunissa. Kippaa pehmeät sipulit pataan, kun olet ruskistanut kaikki lihat. Lisää sen jälkeen pataan vesi ja kerma, kiehauta. Lisää riistafondi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta pata uuniin ilman kantta. Anna hautua vähintään puolen tunnin ajan. Mitä kauemmin pata saa muhia uunissa, sitä herkullisempi lopputulos syntyy. 

Tarjoile valmis käristys perinteiseen tapaan perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Lähde: Polarica


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat