Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poroa pääsiäispöytään! Hanna Gullichsenin herkullinen poronkäristys syntyy vähällä vaivalla

0:48Poron maustaminen
Julkaistu 24.03.2018 09:31

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka lammas ja karitsa kuuluvat perinteisesti pääsiäispöytään, mitä jos tänä vuonna yllättäisitkin vieraat murealla poronlihalla? 

Tässä Hanna Gullichsenin reseptissä poro muhii mureaksi uunissa, joten aikaa jää enemmän vieraiden kanssa seurusteluun. Helppoudestaan huolimatta uunissa valmistettava poronkäristys on juhlava, ja ennen kaikkea herkullinen tarjoiltava pääsiäispöytään. 

Poronkäristys uunissa (kuudelle hengelle)

800 g poronkäristys-lihaa
30 g voita
reilusti rypsiöljyä
1 purjosipuli
1 keltasipuli
suolaa
mustapippuria
2 rkl riistafondia
2 dl kermaa
2–3 dl vettä

Leikkaa purjosipulin valkoinen ja vaaleanvihreä osa ohueksi. Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi. Sulata pannulla nokare voita ja kuullota sipulit hissukseen pehmeäksi. Kuumenna samaan aikaan padassa rypsiöljyä ja voita.

Ruskista käristyslihat erissä. Riittää että liha saa pinnalleen vähän väriä, sillä se kypsyy uunissa. Kippaa pehmeät sipulit pataan, kun olet ruskistanut kaikki lihat. Lisää sen jälkeen pataan vesi ja kerma, kiehauta. Lisää riistafondi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta pata uuniin ilman kantta. Anna hautua vähintään puolen tunnin ajan. Mitä kauemmin pata saa muhia uunissa, sitä herkullisempi lopputulos syntyy. 

Tarjoile valmis käristys perinteiseen tapaan perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Lähde: Polarica

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Himonuudelit – Hannan helpossa reseptissä on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset!Punaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaavaEthän keitä nakeista harmaita ja halkeilevia? Näin vältät yleisen virheen uudenvuoden herkun valmistuksessaRuokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Pitkään haudutettuja häränhäntiä
LihaPääsiäinenPääsiäinenPoronkäristysMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos