Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muuttuuko karkinsyönti pian terveelliseksi? Tutkija Lauri Reutersilla on aavistus siitä, miten tulevaisuudessa herkutellaan

1:57Millaista on tulevaisuuden herkuttelu? Näin visioi tutkija Lauri Reuter
Julkaistu 13.02.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin keskiviikkona solumaatalouteen ja tulevaisuuden ruokaan. Mutta millaista on tulevaisuuden herkuttelu? Visionääri ja tutkija Lauri Reuter kertoo.

Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona vieraillut visionääri ja biotekniikan tutkija Lauri Reuter tietää, että ruokaa ei kasvateta tulevaisuudessa enää pelkästään pelloilla. Perinteisen maatalouden kylkeen tulee uudenlaisia tapoja tuottaa ruokaa – esimerkiksi soluista kasvatettuja kanattomia kananugetteja.

– Luulen, että samanlaisia nugetteja ja nakkeja syödään, mutta ne vaan tuotetaan aika eri tavalla, Reuter sanoi keskiviikkona Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Lue lisää: Pian sinäkin saatat syödä näitä käänteentekeviä kananugetteja huomaamatta eroa tavallisiin – tutkija Lauri Reuter kertoo, mistä on kyse

Lähetyksessä perehdyttiin myös tulevaisuuden herkutteluun. Reuter uskoo, että teknologiasta voi olla apua tulevaisuudessa, kun ihminen miettii omaa ruokavaliotaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ruokien ravintoarvot muuttuisivat tulevaisuudessa radikaalisti. 

– Nugetti on nugetti, se on varmaan rasvainen ja suolainen tulevaisuudessakin, koska sellaisena me halutaan nugetit syödä. Mutta se, missä teknologia voi auttaa tästä eteenpäin on, että miten me koostetaan fiksu ja itselle sopiva ruokavalio. Nyt me tehdään se aika sattumanvaraisesti ja huonosti. 

Entä syömmekö kenties tulevaisuudessa karkkia, josta on pystytty tekemään jollain ihmeen kaupalla todella terveellistä? 

Katso videolta, mitä Lauri Reuter sanoo tulevaisuuden herkuttelusta.  

Lisää aiheesta:

Tulevaisuudessa liha lautasella ei ehkä ole enää vain lihaa – sirkkabuumista on kuitenkin opittuUskomaton suomalaiskeksintö voi olla elintarviketeollisuuden "uusi vehnä" – ilmasta proteiinipitoista ruokaaPian sinäkin saatat syödä näitä käänteentekeviä kananugetteja huomaamatta eroa tavallisiin – tutkija Lauri Reuter kertoo, mistä on kyseTässäkö ratkaisu maailman ruokaongelmiin? Suomalaisyritys valmistaa proteiinia ilmasta: ”On pakko keksiä jotain”Pitäisikö lihan syöminen lopettaa? Huippukokki Henri Alén: ”Ei tule onnistumaan”Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • ma13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä