Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen johdolla astetta kesäisempiä grillihodareita. Nämä hodarit kätkevät sisäänsä grillattua halloumi-juustoa, marinoitua raparperia ja herneistä pyöräytettyä hummusta.
4 annosta
- 8 hot dog- sämpylää (Vaasan)
- 2 pkt halloumia
Marinoitu raparperi
- 0,5 l raparperia ohuina viipaleina
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- kourallinen hienonnettua basilikaa
Valkosipuli-hernehummus
- 200 g pakasteherneitä
- 200 g kikherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tahinia
- ½-1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- vettä tarvittaessa
Valmistusohje
Valmista ensin raparperi. Kääntele kaikki ainekset keskenään kulhossa ja jätä maustumaan.
Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki hummuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Notkista hummusta öljyllä tai vedellä, jotta saat sopivan paksuisen hummuksen. Hodarin välissä hummus saa olla melko notkeaa.
Leikkaa halloumi pitkittäin paksuiksi tangoiksi. Grillaa tangot kuumassa grillissä välillä käännellen. Lämmitä hot dog sämpylät. Täytä ne raparperilla, hummuksella ja halloumilla ja nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite