7:38

Halloumihodarit, marinoitua raparperia, valkosipuli-hernehummus

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen johdolla astetta kesäisempiä grillihodareita. Nämä hodarit kätkevät sisäänsä grillattua halloumi-juustoa, marinoitua raparperia ja herneistä pyöräytettyä hummusta.

4 annosta

  • 8 hot dog- sämpylää (Vaasan)
  • 2 pkt halloumia

Marinoitu raparperi

  • 0,5 l raparperia ohuina viipaleina
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • kourallinen hienonnettua basilikaa

Valkosipuli-hernehummus

  • 200 g pakasteherneitä
  • 200 g kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tahinia
  • ½-1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • vettä tarvittaessa

Valmistusohje

Valmista ensin raparperi. Kääntele kaikki ainekset keskenään kulhossa ja jätä maustumaan.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki hummuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Notkista hummusta öljyllä tai vedellä, jotta saat sopivan paksuisen hummuksen. Hodarin välissä hummus saa olla melko notkeaa.

Leikkaa halloumi pitkittäin paksuiksi tangoiksi. Grillaa tangot kuumassa grillissä välillä käännellen. Lämmitä hot dog sämpylät. Täytä ne raparperilla, hummuksella ja halloumilla ja nauti heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja