Kuinka paljon jäätelötötterö maksaa tänä kesänä? MTV otti selvää: "Raaka-aineiden kustannukset nousseet 40 prosenttia"
Kevään myötä myös jäätelökioskit aloittavat jälleen toimintansa.
Jonoa on riittänyt Helsingin Jäätelötehtaan Kaivopuiston myyntipisteellä koko viikonlopun.
Helsingin jäätelötehtaan myyntipäällikkö Katariina Lauha kertoo iltapäivän olevan kiireisintä aikaa.
Mauista asiakkaiden kestosuosikeiksi Lauha mainitsee minttusuklaan sekä lakritsin.
Maailman taloustilanne näkyy myös jäätelöpallon kustannuksissa.
– Jäätelöiden hinta on noussut noin kymmenen prosenttia viime vuodesta. Raaka-aineiden kustannukset ovat nousseet 40 prosenttia. Käytämme vain luonnollisia raaka-aineita, Lauha kertoo.
Muita jäätelön hintaan vaikuttavia tekijöitä on Lauhan mukaan työntekijöiden palkat, vuokrakulut sekä maailman tilanne ja sähkön hinta.
Lauha kuitenkin uskoo asiakkaita riittävän koko kesäksi.
Katso koko video ylhäältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka