MTV:n ruokatoimittaja testasi ylistetyn, kermaisen kanaruoan: Tämä ohje kannattaa ottaa talteen!

butter chicken
Butter chicken eli intialainen voikana on taivaallinen ruoka broilerista. MTV

Onko intialainen voikana eli butter chicken sinulle jo tuttu ruokalaji? Tämä ohje kannattaa ehdottomasti ottaa talteen.

Butter chicken eli intialainen voikana on monelle suomalaiselle tuttu ruokalaji intialaisten ravintoloiden listoilta. Tätä kermaisen tomaattista kanakastiketta nautiskellaan useimmiten basmatiriisin ja naan-leivän kanssa. 

Ruoankuljetusjätti Foodorasta paljastettiin syksyllä MTV:lle suomalaisten noutoruokasuosikit. Siellä intialaisten noutoruokien selkeä ykkönen oli butter chicken.  

– Yleisesti ottaen tilaituimmista annoksista näkyy se, että suomalaisilla on selkeitä suosikkiannoksia, joita tilataan ahkerasti ympäri maan. Erityisesti phad thai, fantasia-pizza ja butter chicken ovat kategorioidensa kirkkaat ykköset, joita suomalaiset syövät mieluusti sekä lounaaksi että illalliseksi, Foodoralta kerrottiin.

Butter chickenin valmistaminen on todella yksinkertaista. Kun ainesosalistan intialaisen keittiön mausteet hankkii omaan maustekaappiinsa, voi suosikkiruokaa tehdä jatkossa helposti. Kaupasta tarvitsee hakea mausteiden lisäksi vain muutamia raaka-aineita.

Testasimme ylistetyn butter chicken -ohjeen

Testasimme ylistettyä butter chicken -reseptiä, joka on kerännyt Recipetineats.com-sivustolla lähes pelkästään viiden tähden arvioita. Teimme reseptistä oman versiomme ja lopputulos oli taivallisen herkullinen. 

Butter chickenin valmistus aloitetaan sekoittamalla marinadin ainekset ja laittamalla broilerit vähintään muutamaksi tunniksi marinoitumaan. Sitten vain currya tekemään pannulla ja 20 minuutin hauduttamisen jälkeen butter chicken on valmis nautittavaksi.

Tämä ohje kannattaa todella ottaa talteen, sillä butter chickenia rakastaa taatusti koko perhe.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja