Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

MTV
Julkaistu 25.02.2021 13:35

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 700-800 g broilerin paistileikettä

Marinadi

  • 2,5 dl rasvaista jogurttia (esim. kreikkalainen jogurtti)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl garam masalaa
  • ½ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna tai hienonnettuna

Curry

  • 40 g voita
  • 2,5 dl/250 g paseerattua tomaattia
  • 2,5 dl kermaa (kuohukerma tai rasvainen ruokakerma)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • Basmatiriisiä
  • Korianteria
  • (Naanleipää)

Valmistusohje

Butter chicken eli voikana valmistuu näin:

  1. Pilko broilerit suupaloiksi ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerit kannelliseen kulhoon marinadiin marinoitumaan mielellään jo edellisenä päivänä. Ruoasta tulee parempaa, jos broilerit saavat marinoitua vähintään 3 tuntia, mutta kiireessä voit toki valmistaa ruoan suoraankin.
  2. Valmista curry. Broilerit kannattaa paistaa kahdessa erässä. Sulata puolet voista isolla pannulla ja nostele puolet broilereista marinadista ruskistumaan pannulle. Marinadia ei tarvitse valuttaa pois, mutta sitä ei myöskään kannata kaataa kulhosta ylimääräistä pannulle. Ruskista broilereita muutama minuutti ja nostele isoon kattilaan. Sulata loput voista pannulla ja ruskista loput broilereista ja siirrä kattilaan.

Butter chicken eli voikana on intialainen ruoka, joka ansaitsee klassikon asemansa. Butter Chicken on Suomessa myös yksi suosituimmista ruoan kotiintilauspalveluiden annoksista. Voikanaa on kuitenkin helppo tehdä myös itse kotona!

  • Siirrä kattila broilereineen pannun tilalle hellalevylle. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kerma, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia.
  • Tarjoile butter chicken esimerkiksi keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja tuoreen korianterin kera.
  • Lisää aiheesta:

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellilläRavintolan suosikkiruoan valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tämä Tikka Masala valmistuu pöytään alle puolessa tunnissaPorsaankylkeä vietnamilaisittainPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaUunilammascurry
    IntialaistaPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Intialaista
    • 25.02.202113:35
      Pääruoat

      Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Tandoori-mausteseos

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Garam masala-mausteseos

    • 18.02.201300:00
      Pasteijat

      Intialaiset joulupasteijat

    • 18.02.201300:00
      GoGreen

      Samosat lampaanjauhelihasta