Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan
Julkaistu
Butter chicken eli voikana on intialainen ruoka, joka ansaitsee klassikon asemansa. Butter Chicken on Suomessa myös yksi suosituimmista ruoan kotiintilauspalveluiden annoksista. Voikanaa on kuitenkin helppo tehdä myös itse kotona!
Ainekset
- 700-800 g broilerin paistileikettä
Marinadi
- 2,5 dl rasvaista jogurttia (esim. kreikkalainen jogurtti)
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl garam masalaa
- ½ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna tai hienonnettuna
Curry
- 40 g voita
- 2,5 dl/250 g paseerattua tomaattia
- 2,5 dl kermaa (kuohukerma tai rasvainen ruokakerma)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- Basmatiriisiä
- Korianteria
- (Naanleipää)
Valmistusohje
Butter chicken eli voikana valmistuu näin:
- Pilko broilerit suupaloiksi ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerit kannelliseen kulhoon marinadiin marinoitumaan mielellään jo edellisenä päivänä. Ruoasta tulee parempaa, jos broilerit saavat marinoitua vähintään 3 tuntia, mutta kiireessä voit toki valmistaa ruoan suoraankin.
- Valmista curry. Broilerit kannattaa paistaa kahdessa erässä. Sulata puolet voista isolla pannulla ja nostele puolet broilereista marinadista ruskistumaan pannulle. Marinadia ei tarvitse valuttaa pois, mutta sitä ei myöskään kannata kaataa kulhosta ylimääräistä pannulle. Ruskista broilereita muutama minuutti ja nostele isoon kattilaan. Sulata loput voista pannulla ja ruskista loput broilereista ja siirrä kattilaan.
- Siirrä kattila broilereineen pannun tilalle hellalevylle. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kerma, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Tarjoile butter chicken esimerkiksi keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja tuoreen korianterin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria