Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan
Julkaistu
Butter chicken eli voikana on intialainen ruoka, joka ansaitsee klassikon asemansa. Butter Chicken on Suomessa myös yksi suosituimmista ruoan kotiintilauspalveluiden annoksista. Voikanaa on kuitenkin helppo tehdä myös itse kotona!
Ainekset
- 700-800 g broilerin paistileikettä
Marinadi
- 2,5 dl rasvaista jogurttia (esim. kreikkalainen jogurtti)
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl garam masalaa
- ½ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna tai hienonnettuna
Curry
- 40 g voita
- 2,5 dl/250 g paseerattua tomaattia
- 2,5 dl kermaa (kuohukerma tai rasvainen ruokakerma)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- Basmatiriisiä
- Korianteria
- (Naanleipää)
Valmistusohje
Butter chicken eli voikana valmistuu näin:
- Pilko broilerit suupaloiksi ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerit kannelliseen kulhoon marinadiin marinoitumaan mielellään jo edellisenä päivänä. Ruoasta tulee parempaa, jos broilerit saavat marinoitua vähintään 3 tuntia, mutta kiireessä voit toki valmistaa ruoan suoraankin.
- Valmista curry. Broilerit kannattaa paistaa kahdessa erässä. Sulata puolet voista isolla pannulla ja nostele puolet broilereista marinadista ruskistumaan pannulle. Marinadia ei tarvitse valuttaa pois, mutta sitä ei myöskään kannata kaataa kulhosta ylimääräistä pannulle. Ruskista broilereita muutama minuutti ja nostele isoon kattilaan. Sulata loput voista pannulla ja ruskista loput broilereista ja siirrä kattilaan.
- Siirrä kattila broilereineen pannun tilalle hellalevylle. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kerma, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Tarjoile butter chicken esimerkiksi keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja tuoreen korianterin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta