MTV esittelee tämän juhannuksen hittiruoat ja -juomat, joita ei enää hankita kuin ennen: Näin vältät kesädrinkin laimenemisen

Juhannustarjottavat uudistuneet – ei pihistellä ruuassa eikä juomassa 1:55 Juhannustarjottavat uudistuneet – ei pihistellä ruuassa eikä juomassa
KATSO VIDEO: Näin juhannustarjottavat ovat uudistuneet.

Keskikesän juhlassa ruoan valmistukseen ei haluta käyttää paljon aikaa, joten helpot ja nopeasti valmistettavat ruuat ovat pääosassa.

Ruokamestari Riina Suutarin mukaan Prisma Kaaren tiskiltä on haettu erityisesti valmiiksi marinoituja lohimedaljonkeja, graavi- ja savukalaa, kun taas lihatiskillä suosituimmaksi on noussut myös marinoidut paistovalmiit lihavartaat.

Ruokaostoksille tullut Reetta Pesonen sanoo, että vuosien mittaan kasvisten määrä on lisääntynyt. 

– Kasviksia on tullut lisää ja niitä voisi tulla enemmänkin, sanoo Pesonen

Ruokia ei hankita enää kuin ennen: Verkkokaupan suosio kasvussa

Päivittäistavarakaupan mukaan kasvisten ostamisen lisääntyminen on näkynyt myös Kaaressa. Juhannuksena ruokaan halutaan satsata, vaikka tiukentunut taloustilanne näkyy arkena pihistelynä. 

– Laatu on kuitenkin erittäin merkittävä asia juhannuksena eikä juhannustarjottavissa säästetä, sanoo Kaaren Prisman johtaja Ilkka Riiali.

Riialin mukaan aiempaa enemmän juhannusruoat tilataan etukäteen verkkokauppa- tai noutotilauksena, jotta vältetään huomenna iltapäivällä pahimmat ruuhkat.

Alkon ruuhkat kasvavat torstaina

Alkossa juhlajuomien hakijoita oli keskiviikkona jo tavallista enemmän, mutta torstaina pitkäripaiseen odotetaan kolminkertaista määrää janoisia arkeen verrattuna.

– Alkossa myydään tosi paljon valko-, rose- sekä erityisen paljon kuohuviinejä. Alkoholittomien juomien osuus kasvaa koko ajan, koska vastuullinen isäntä ja emäntä huolehtii, että tarjolla on myös toisenlainen vaihtoehto, muistuttaa Kaaren Alkon palvelupäällikkö Helena Silfver. 

Lopuksi palvelupäällikkö vinkkaa erilaisten trendikkäiden spritzien ystäville, miten helteisessä säässä drinkit eivät vesity.

– Juomaan voi laittaa jääpalan sijaan pakastimessa jäätyneen puolikkaan veriappelsiinisiivun, limesiivun tai jäätyneen mansikan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.