Mojova potti helposti säästötilille – perheenäidin ruokakauppakikkaa kannattaa kokeilla

0:45 Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat

Brittilehti The Sun kertoo erään australialaisäidin tavasta pistää hieman ylimääräistä sukan varteen.

Videolla lisää rahansäästövinkkejä!

Ruokalaskussa säästäminen on ollut kuuma puheenaihe tänäkin vuonna. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin alkuvuodesta muun muassa Tukholman lähistöllä asustavan suomalaisnaisen Virven, 34, säästövinkeistä. Virve paljasti MTV Uutisille oman säästötaktiikkansa, minkä ansiosta hänellä kuluu ruokaan kuukaudessa noin 120 euroa eli 4 euroa päivässä. 

Nyt brittilehti The Sunin sivuilla kerrotaan puolestaan erään australialaisäidin ruokakauppasäästökikasta. Tätä kikkaa hyödyntämällä nainen on saanut säästöön mukavan summan rahaa.

Tietty summa sivuun kauppareissun jälkeen

Perheenäiti pyrkii nappaamaan ostoskoriinsa joka kerta alennettuja tuotteita. Ruokaostokset maksettuaan hän katsoo kuitilta, paljonko rahaa on säästynyt – siis sen rahamäärän, joka on alennustuotteiden ansiota lähtenyt kokonaissummasta pois. Sitten nainen siirtää kuitissa näkyvän säästetyn summan käyttötililtään säästötilille. Jos vaikkapa 100 euron kauppalaskuun on tullut 15 euron säästö alennustuotteiden ansiosta, hän siirtää 15 euroa säästötililleen. 

Nainen kertoo ruokabudjettiin liittyvässä Facebook-ryhmässä aloittaneensa säästämistapansa tammikuussa 2020. Hän onnistui vuoden aikana keräämään 2500 Australian dollaria eli yli 1600 euroa säästötililleen. Vuonna 2021 hän on kerännyt säästöön jo yli 500 euroa ja aikoo käyttää kaikki keräämänsä rahat vuoden lopussa jouluostoksiin.

– Minä käytännössä palkitsen hyvät valintamme supermarketissa ja se on mainio joulubonus, hän kirjoitti Facebook-ryhmässä ja jatkoi vielä:

– Hemmetin hyvää työtä, vaikka itse sanonkin. Toivottavasti arvostatte vinkkiäni.

The Sunin mukaan Facebookissa kiiteltiin vinkkiä ja ylistettiin sitä nerokkaaksi.

– Yksinkertaisesti fantastinen idea. Aloitan tämän tällä viikolla. Kiitos, kun vinkkasit, Facebookissa muun muassa kommentoitiin. 

The Sun muistuttaa, että säästövinkki on mainio niille ihmisille, jotka eivät säästä muuten säännöllisesti, mutta haluaisivat pistää sivun pienen summan rahaa.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja