Miten tehdään onnistunut täytekakku? Älä missään nimessä ainakaan käytä tätä kermaa

0:54 Pahimmat mokat, jotka voit tehdä täytekakun leipomisen kanssa

Nyt korvat hörölle, jos suunnittelet isänpäiväkakun leipomista! Marraskuussa starttaavan uuden Koko Suomi leipoo -tuotantokauden kilpailijat vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa isänpäivän kynnyksellä ja paljastivat parhaat vinkkinsä täytekakun leivontaan.

Yllä olevalla videolla Linnea ja Zanni kertovat pahimman täytekakkuvirheen.

Pian alkavan Koko Suomi leipoo -ohjelman kisaajat, superleipurit Linnea Weckström ja Zanni Azizi antoivat omat vinkkinsä täytekakun leivontaan Viiden jälkeen -ohjelmassa torstaina. 

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla 16.11. kello 20 alkaen

Kaksikko muun muassa vinkkasi, miten täytekakusta saa tehtyä helposti entistäkin maukkaamman ja mitä pitää ottaa huomioon kakkupohjaa tehdessä.

Myös oikeanlaisella kermalla on väliä erityisesti kakkua koristellessa. Kaikki kermat eivät todellakaan sovellu kakun tekemiseen. Mitä sitten kannattaa ja mitä ei kannata käyttää?

– Ei ainakaan ruokakermaa. Valitsisin todella rasvaisen vispikerman, niin se pitää hyvin rakenteen koossa. Vispikermaa on helpompi käsitellä kuin kuohukermaa, joka juoksettuu helpommin, Linnea totesi.

Zanni oli Linnean kanssa samoilla linjoilla.

– Ehdottomasti vispikermaa! Sillä saa myös parempia pursotuksia tehtyä. 

Miten täytekakkupohjasta saa täydellisen? Mikä on pahin virhe, minkä voi täytekakun tekemisessä tehdä? Katso alta Zannin ja Linnean koko haastattelu:

8:09

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja