Mämmin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vie aikaa useampia päiviä. Näin teet kotitekoista mämmiä!
Suomessa syödään mämmiä ympäri vuoden, eikä sitä tarvitse ostaa! Viiden jälkeen selvitti, miten mämmiä tehdään kotona.
Mämmin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vie aikaa useampia päiviä – itse valmistus vaatii aikaa, minkä lisäksi herkku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Kannattaa siis aloittaa heti. Katso yllä olevalta videolta, miten mämmi valmistuu!
Mämmistä voi tehdä leivonnaisia
Pääsiäisherkkua ei myöskään tarvitse syödä "sellaisenaan".
– Mämmistä voi tehdä leipää ja pastaa, leivonnaisia, makeisia, vaikka mämmipirtelöä, Marttojen Maija Soljanlahti kertoo.
Marttojen mämmiohje:
1. vaihe
- 1½ l vettä
- 250 g mämmimaltaita