Hellapoliisin mämmikääretorttu
Mämmillä voi herkutella myös kääretortun välissä.
Tarvitset
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g limecurdia
- 1/3–1/2 tuokkosta mämmiä
Pinnalle
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljajauhetta
- oranssia elintarvikeväriä
- tuoreita mansikoita
- limeviipaleita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kääntele tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille.
Jäähdytä.
Levitä pinnalle limecurd ja mämmi.
Kääri rullalle ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kuohukerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää kevyesti oranssilla elintarvikevärillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta