Hellapoliisin mämmikääretorttu
Mämmillä voi herkutella myös kääretortun välissä.
Tarvitset
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g limecurdia
- 1/3–1/2 tuokkosta mämmiä
Pinnalle
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljajauhetta
- oranssia elintarvikeväriä
- tuoreita mansikoita
- limeviipaleita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kääntele tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille.
Jäähdytä.
Levitä pinnalle limecurd ja mämmi.
Kääri rullalle ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kuohukerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää kevyesti oranssilla elintarvikevärillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka