Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkki

9:49Juuressesonki on parhaimmillaan – huippukokki paljastaa veitsenkäyttökikkansaVideolla vinkit juuresten kuorimiseen ja pilkkomiseen sekä Sasu Laukkosen pieni veitsikoulu.
Julkaistu 05.11.2024 06:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja veitsiguru Sasu Laukkonen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejään kotikokeille veisten käyttöön.

Michelin-kokkina tunnettu Sasu Laukkonen työllistää nykyään itsensä veitsien valmistamisen ja huoltamisen parissa. Keittiömestari saapui perjantaina Viiden jälkeen -studioon näyttämään, miten ajankohtaisten juuresten kuoriminen ja pilkkominen sujuu.

Lue myös: Uunijuureksista ja -kasviksista parempia – testaa simppeli pannukikka!

Kokin vinkki: Unohda kuorimaveitsi

Laukkosen mukaan kotikokki ei tarvitse kymmentä erilaista veistä.

– Yleensä sanotaan, että yksi pienempi ja yksi isompi veitsi on hyvä olla. Jos ostaa leipää leipänä, eikä valmiina viipaleina, niin tietysti kannattaa olla myös leipäveitsi. 

Kokin mukaan edes kuorimaveistä ei välttämättä tarvita, sillä riittävän hyvä ja terävä veitsi ajaa asian.

– Kuorimaveistä voi käyttää, mutta se tekee isompia huokosia. Veitsellä saa siistimpää jälkeä.

Lue myös:

Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi

Muista nämä asiat, kun kuorit ja pilkot juureksia

Aina juureksia ei ole edes pakko kuoria.

– Jos käyttää luomujuureksia ja ne on läheltä, niin sitten en kuori ollenkaan. Kuorissa on paljon mineraaleja ja vitamiineja.

Työläimpiä käsiteltäviä juureksia ovat Laukkosen mukaan lanttu ja juuriselleri.

– Kummassakin ohjeistukseni on se, että pilkkoo ne ensin vähän pienemmäksi ja sitten rupeaa kuorimaan.

Miten veitset teroitetaan kotona ja mistä tunnistaa hyvän veitsen? Katso videolta Sasu Laukkosen veitsi- ja juuresvinkit.
Lue myös: Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset

Lisää aiheesta:

Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstäPekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!Teetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttääJoko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistä
KasviksetRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvikset
  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen08:22
    Ruoka

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • 22.10.17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • 19.10.09:47
    Ruoka

    Ruokakaupasta voi nyt löytää todella hämmentävän kasviksen

  • 16.10.17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"