Keittiömestari ja veitsiguru Sasu Laukkonen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejään kotikokeille veisten käyttöön.
Michelin-kokkina tunnettu Sasu Laukkonen työllistää nykyään itsensä veitsien valmistamisen ja huoltamisen parissa. Keittiömestari saapui perjantaina Viiden jälkeen -studioon näyttämään, miten ajankohtaisten juuresten kuoriminen ja pilkkominen sujuu.
Lue myös: Uunijuureksista ja -kasviksista parempia – testaa simppeli pannukikka!
Kokin vinkki: Unohda kuorimaveitsi
Laukkosen mukaan kotikokki ei tarvitse kymmentä erilaista veistä.
– Yleensä sanotaan, että yksi pienempi ja yksi isompi veitsi on hyvä olla. Jos ostaa leipää leipänä, eikä valmiina viipaleina, niin tietysti kannattaa olla myös leipäveitsi.
Kokin mukaan edes kuorimaveistä ei välttämättä tarvita, sillä riittävän hyvä ja terävä veitsi ajaa asian.
– Kuorimaveistä voi käyttää, mutta se tekee isompia huokosia. Veitsellä saa siistimpää jälkeä.