Mitä tapahtuu, kun puiset keittiövälineet laittaa kiehuvaan veteen? MTV testasi kohutun kikan – katso lopputulos

Mitä tapahtuu, kun puiset keittiövälineet laittaa kiehuvaan veteen? MTV testasi kohutun kikan – katso lopputulos 0:31 Mitä tapahtuu, kun puiset keittiövälineet laittaa kiehuvaan veteen? MTV testasi kohutun kikan – katso lopputulos

Brittilehti The Sun kertoo uudesta, hieman ällötystäkin herättävästä villityksestä, jossa ihmiset laittavat puiset keittiövälineensä likoamaan kiehuvaan veteen nähdäkseen, kuinka likaisia välineet todellisuudessa ovat. MTV testasi kohutun kikan. 

Monelta suomalaiseltakin löytyy keittiöstään puuhaarukoita tai -kauhoja. Päällisinpuolin vuosiakin vanhat välineet saattavat näyttää oikein päteviltä, mutta ovatko ne sitä todellisuudessa? Tuoreessa videovillityksessä ihmiset selvittävät, ovatko heidän omat puiset keittiövälineensä vielä käyttökelpoisia.

Idea on yksinkertainen: puuhaarukka tai -kauha laitetaan kulhoon ja päälle kaadetaan kiehuvaa vettä. Sitten välineiden annetaan liota kulhossa 20 minuuttia.

Älä laita puisia välineitä astianpesukoneeseen. Pese ne mieluusti heti käytön jälkeen kuumalla vedellä ja huuhtele kylmällä, niin puun syyt sulkeutuvat. Pesukoneessa pestäessä ne tikkuuntuvat. Voit käyttää pesuun myös tipan astianpesuainetta tarvittaessa. Älä kuitenkaan jätä puisia välineitä likoamaan pesuveteen.

Idea on peräisin Master Chef -ohjelmasta tutulta kokilta Matt Prestonilta.

–  Pinnalta se voi näyttää hyvältä, mutta laita vanha puinen keittiöväline astiaan kiehuvaan veteen ja katso, mitä kaikkea siinä piileekään. Haista sitä. Yök, hirveää! Ja meinasit sekoittaa kastiketta tuolla, Preston kuvailee.

Hän suosittelee puisten keittiövälineiden sijaan esimerkiksi silikonilastaa. Ne ovat kokin mukaan hygieenisempiä, kestävät paremmin lämpöä ja ovat taipuvaisia, jolloin esimerkiksi kattilan reunalta saa kaavittua kastiketta helpommin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.