Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mistä tunnistaa väärennetyn oliiviöljyn tai hunajan? Makutesti paljasti karun totuuden

10:46Ruokaväärennökset makutestissä: "Vaikea tunnistaa"KATSO VIDEO: Voiko väärennetyn oliiviöljyn tai hunajan oikeasti maistaa? Ruokaväärennökset makutestissä.
Julkaistu 09.04.2024 07:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Erottaako ruoka-alan ammattilainenkaan väärennettyn oliiviöljyn tai hunajan aitojen tuotteiden joukosta?

Kuten aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerroimme, ruokaväärennökset nousivat viikonlopun puheenaiheeksi Huomenta Suomessa. Ruokaviraston kemian yksikön johtaja Annikki Welling kertoi ohjelman haastattelussa, miten väärennykset näkyvät suomalaisten lautasilla. 

Wellingin mukaan eniten ruokaväärennöksiä Euroopassa tapahtuu oliiviöljyissä, mausteissa ja hunajassa.

– Eurooppaan tuotu hunaja on todella väärennettyä. Tietyistä maista tuleva hunaja on pääsääntöisesti jotain muuta kuin mitä paketissa sen sanotaan olevan, Welling paljasti.

Maistaako väärennetyn oliiviöljyn tai hunajan?

Huomenta Suomen seuraavassa osiossa päästiinkin toteamaan makutestissä, voiko tavallinen kuluttaja erottaa väärennetyn tuotteen aidoista. Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkimusjohtaja, Turun yliopiston professori Anu Hopia toi studioon maisteluun aitoa sekä väärennettyä oliiviöljyä ja luomuhunajaa. 

Juontaja Nina Backman ja keittiömestari Sauli Kemppainen maistoivat tuotteita ja yrittivät erottaa väärennetyt aidoista. Tehtävä ei missään nimessä ollut helppo ja paljasti karun totuuden: ruokaväärennökset voivat helposti mennä läpi tavallisen kuluttajan keittiössä. 

– Väärennöksiä on aistinvaraisesti usein todella vaikea tunnistaa, professori Anu Hopia muistutti.

Millaiset seikat maussa tai rakenteessa voivat paljastaa väärennetyn hunajan tai oliiviöljyn? Katso videolta ruokaväärennösten makutesti!

Lisää aiheesta:

Varoitus ruokaväärennöksistä! Voivat olla jopa myrkyllisiä – listalla olutta, lihaa ja juustoakinSuomalaiskauppojen hyllyiltä löytyy kosolti väärennetyksi epäiltyä hunajaaTämä ruoka on suurella todennäköisyydellä huijaus: "Todella väärennettyä"Suosikkijuustoon laitetaan jatkossa mikrosiru – saatat syödä sen tietämättäsiTätä et tiennyt kauppojen halpismausteista: "Näyttää edelleen pippurilta, mutta..."Nämä ovat maailman väärennetyimmät elintarvikkeet – löytyvät myös sinun kaapistasi!
RuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:44
    Joulu

    Tähtitorttuja tehdään jo elokuussa – MTV selvitti, miten joulutuotteet oikeasti valmistetaan

  • Eilen17:32
    Ruokaniksit

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • pe17:13
    Ruokaniksit

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • pe12:02
    Makeat vohvelit

    Vohveli- ja lettutaikinaan kannattaa lisätä yksi tärkeä ainesosa

  • pe07:44
    Leivonta

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?