Minkä vaahtokarkin valitsisit? Täydellinen paahtoaste jakaa mielipiteet: ”Ainoa hyväksyttävä vastaus”

shutterstock_605055341
Vaahtokarkit sopivat hyvin nuotion ääressä paahdettaviksi. Shutterstock

Paahdetut vaahtokarkit ovat täydellinen nuotioherkku, mutta millainen on vaahtokarkin optimaalinen paahtoaste? Siitä väännetään nyt sosiaalisessa mediassa.

Vaahtokarkin paahtaminen on taitolaji. Liian pikainen paahtaminen jättää karkin sisuksen raa'aksi, mutta tummempaa pintaa tavoitellessa käristymisen riski on suuri.

Toki täydellisen vaahtokarkin paahtoaste on myös mielipidekysymys. Se ei silti estä sitä, ettei optimaalisesta vaahtokarkin paahtoasteesta voisi vääntää kättä sosiaalisessa mediassa.

Twitterissä ollaan nimittäin haettu sitä yhtä oikeaa paahtoastetta sokerisille herkuille.

Keskustelusta käy ilmi, että moni syö vaahtokarkkinsa mieluummin kunnolla ruskistettuna kuin kalvakkana.

Hiilenmustat vaahtokarkit eivät innostaneet

Twitter-käyttäjä Yashar Ali jakoi pikaviestipalvelussa kuvan kymmenestä eriasteisesti paahdetusta vaahtokarkista. Kuvan yhteydessä hän nimesi keskimmäiset paahtoasteet parhaiksi.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet samaa mieltä keskustelun avaajan kanssa. Siinä missä hiilenmustiksi paahdetut vaahtokarkit eivät herättäneet suurta innostusta someväen keskuudessa, vaaleammat paahtoasteet keräsivät puoltavia ääniä.

”2. Sairaat ihmiset valitsevat 9 tai 10. Oi luoja.”Jos twiitti ei näy, voi avata sen tästä.

Toiset myös huomauttivat, että asteikosta puuttuu lukuisia tummempia paahtoasteita, jotka eivät ole yhtä käristyneitä kuin aste 9, mutta eivät myöskään yhtä vaaleita kuin paahtoaste 7.

”7 ja 9 välillä on suuri kirjo, joita ei kunnolla näytetä tässä kuvassa.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Mieluisimmaksi käristysasteeksi nousi vaihtoehto 8. Siinä vaahtokarkin pinta on selkeästi saanut ruskeutta, mutta se ei ole kokonaan mustunut.

”Se on 8 tai ei mitään. 5 tai 6? Oletko tosissasi?” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”8 on ainoa hyväksyttävä vastaus.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

***

Näin sammutat grillipalon 7:33
Videolla kerrotaan, miten grillaat turvallisesti.

Lähteet: Twitter, The Kitch

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.