Finnair tuo lentokoneateriat ruokakauppoihin – Vantaan Sanomat: Annoksen hinta noin 10 euroa

Pakkaukset-TasteOfFinnair-HiRes-2
FINNAIR

Ajat ovat nyt erityisen haastavat lentoliikenteelle. Finnair on kuitenkin keksinyt uuden tavan pysyä suomalaisten mielissä, ilman varsinaista lentomatkustamista.

Miten lentokoneruoka valmistuu? Pääsimme muutama vuosi sitten kurkkaamaan lentokoneruokatehtaalle!

Suomalainen lentoyhtiö Finnair tekee täysin uuden liiketoiminta-avauksen ja tuo myyntiin Taste of Finnair -valmisateriat. Ateriat tulevat myyntiin ensin lentokentän läheisyyteen Vantaalle, Tammiston K-Citymarketin valikoimiin 15.10. alkaen. Myöhemmin myös muut K-ruokakaupat voivat ottaa niitä valikoimiinsa.

– Uudet Taste of Finnair -ateriat ovat saaneet inspiraationsa Finnairin businessluokan palkitusta ruokatarjonnasta. Huippukokkiemme Suomessa suunnittelemat ateriat yhdistelevät suomalaisen luonnon laadukkaita, raikkaita makuja japanilaiseen ruokaperinteeseen, Finnairilta kerrotaan.

Vantaan Sanomat: Valmisruokaa-annokset noin 10 euroa

Finnair Kitchenin toiminnoista vastaava johtaja Marika Nieminenkertoo Vantaan Sanomille, että noin kymmenen euron hintainen annos sopii esimerkiksi etätyöläisen lounaaksi.

Ateriat valmistetaan Finnair Kitchenissa lentoaseman vieressä. Vantaan Sanomien mukaan yritys työllisti ennen koronan tuomia matkustusrajoituksia noin 500 henkeä, joista puolet työskenteli ateriavalmistuksen parissa. Finnairin lisäksi ruokia valmistetaan normaalisti myös muille lentoyhtiöille.

Matkustusrajoitusten vuoksi Finnair Kitchen on toiminut noin 10–15 prosentin kapasiteetilla ja lomautukset ovat koskeneet koko henkilökuntaa. Uusi aluevaltaus ruokakauppamyyntiin työllistää aluksi noin 10 henkeä, mutta jos valmisruoat osoittautuvat menestykseksi, saatetaan henkilökuntaa kutsua töihin lisää.

"Haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-elämykseen ja arjen luksukseen kotona"

Finnair Kitchenin Niemisen mukaan työllistyminen on pääasiassa, mutta samalla halutaan tarjota asiakkaille makumatkailua kotikeittiössä. 

"Aterioissa on inspiroiduttu pohjoismaisista ja japanilaisista mauista ja sesongin raaka-aineista. Menuissa on esimerkiksi suomalaista savunieriää ja poroa, sekä tokiolaisesta katuruokakulttuurista ammentava annos härkää ja teriyaki-retikkakastiketta"

– Haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-elämykseen ja arjen luksukseen kotona, nyt kun matkustamista on rajoitettu monin tavoin. Samalla tämä on meille uusi liiketoiminta-avaus ja työllistää kokkejamme Vantaalla. On erityisen hienoa, että aikana, jolloin suurin osa Finnair Kitchenin työntekijöistä on lomautettuna, voimme uuden kokeilun kautta tuoda tekemistä ja työllisyyttä työntekijöillemme, Marika Nieminen kertoo Finnairin tiedotteessa.

Taste of Finnair -valikoimassa kaksi pääruokavaihtoehtoa on saatavilla läpi viikon maanantaista sunnuntaihin ja lisäksi yksi alkuruoka aina perjantaista sunnuntaihin. Menu vaihtuu kahden viikon välein. 

– Aterioissa on inspiroiduttu pohjoismaisista ja japanilaisista mauista ja sesongin raaka-aineista. Menuissa on esimerkiksi suomalaista savunieriää ja poroa, sekä tokiolaisesta katuruokakulttuurista ammentava annos härkää ja teriyaki-retikkakastiketta. Ruokakulttuurejamme yhdistää raaka-aineiden ja niiden luontaisten makujen arvostus ja korostaminen ruoassa ja se näkyy näissäkin aterioissa. Olemme innoissamme, kun saamme tuoda lennoilta tuttuja makuja helposti ihmisten saataville ruokakauppaan, Finnair Kitchenin Head of Product Development Juha Stenholm kertoo aterioista.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat