Milloin söit viimeksi? Legendaarinen jauheliharuoka on tuttu kouluruokalasta ja eineshyllystä – helppo valmistaa!
Moni suomalainen muistaa tämän legendaarisen jauheliharuoan kouluajoilta tai kaupan eineshyllystä. Milloin sinä söit viimeksi kebakkoja?
Kun perisuomalainen jauheliharuoka kohtaa turkkilaisen kebabin, saadaan pitkulainen herkku nimeltä kebakot! Kebakot ovatkin kaikessa yksinkertaisuudessaan kuin lihapullia kebabvartaassa.
Kebakot tai kepakot voidaan valmistaa perinteisten lihapullien ohjeella, mutta ruokalaji voidaan maustaa myös hieman tavallista jauheliharuokaa eksoottisemmin.
Jos haluat kebakoista hieman kevyempiä, käytä naudanjauhelihan sijaan broilerinjauhelihaa.
Nappaa ohje: Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke
Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2017.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje