Milloin söit viimeksi? Kananmunakastike on retroruokien aatelia – näin teet klassikon superhelposti
Nappaa kaupasta pussillinen varhaisperunoita ja kokkaa niiden seuraksi legendaarista kananmunakastiketta. Katso videolta ohje kananmunakastikkeen valmistukseen.
Milloin sinä viimeksi söit tai teit herkullista kananmunakastiketta? Kesällä kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa.
Perinteisesti kananmunakastike valmistetaan jauhoihin suurustamalla. Kastikkeen koostumuksesta on olemassa parikin eri koulukuntaa: jotkut nauttivat kastikkeen isojen kananmunaviipaleiden kera, toiset haluavat munat pieniksi pilkottuina.
Kananmunakastike
2 rkl voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
ripaus valkopippuria
1/2 tl suolaa
(1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)
1. Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
2. Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
3. Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
4. Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan