”Miljoona kertaa parempia kuin tavalliset perunalastut" – et ikinä usko, mistä nämä koukuttavat herkut on tehty
Vähäkalorisista ja vitamiinipitoisista retiiseistä syntyy uunissa herkullisia naposteltavia, jotka hurmaavat suurimmatkin perunalastujen ystävät.
Terveelliset naposteltavat eivät ole koskaan maistuneet näin hyville! Perunoiden sijaan nämä sipsit valmistetaan rapean rouskuvista, kuitu- ja vitamiinipitoisista retiiseistä.
Painontarkkailija ilahtuu taatusti myös tiedosta, että kilokaloreita retiiseissä on äärimmäisen vähän, vain noin 20 sataa grammaa kohden.
Perunalastujen terveellisempi korvike
Vaikka raaka retiisi saattaa maistua kitkerältä ja kaikkea muulta kuin perunalta, kypsennys muuttaa kaiken. Lopputulos on silkkinen ja maukas, etkä välttämättä huomaa lainkaan eroa tavallisiin perunalastuihin.
Itse tehdyissä kasvislastuissa on myös se hyvä puoli, että voit säädellä suolan määrää juuri oman makusi mukaan.
– Rapeat, suolaiset ja ilmavat sipsit ovat miljoona kertaa parempia kuin tavalliset perunalastut, väittää Delish-sivusto.
Retiisejä ei missään nimessä kannata kuoria, sillä suurin osa vihannesten vitamiineista sijaitsee juuri kasviksen kuoressa. Kun jätät kuoret paikoilleen, saat herkkuihisi lisäksi extrarapean suutuntuman.
Retiisisipsit (4 annosta)
1 puntti retiisejä (noin 7 kpl)
1 rkl kasviöljyä
½ tl valkosipulijauhetta
suolaa
pippuria
kastiketta tarjoiluun
Kuumenna uuni noin 100 asteiseksi. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten tämä hoituu mandoliinin avulla. Siirrä viipaleet kulhoon. Lisää retiisiviipaleiden joukkoon öljy, valkosipulijauhe ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mausteet huolellisesti retiisien joukkoon. Levitä viipaleet yhdeksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista uunissa, kunnes retiisit ovat muuttuneet rapeiksi ja väriltään kullanruskeiksi. Tähän menee 1–1,15 tuntia. Anna retiisien jäähtyä noin viisi minuuttia. Tarjoile dipin kera.
KOKEILE MYÖS HERKULLISIA KAALISIPSEJÄ. RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti