”Miljoona kertaa parempia kuin tavalliset perunalastut" – et ikinä usko, mistä nämä koukuttavat herkut on tehty

Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin? 0:41 Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin?
Videolla näytetään, kuinka Pringlesit saa purkista ulos helpoiten.

Vähäkalorisista ja vitamiinipitoisista retiiseistä syntyy uunissa herkullisia naposteltavia, jotka hurmaavat suurimmatkin perunalastujen ystävät. 

Terveelliset naposteltavat eivät ole koskaan maistuneet näin hyville! Perunoiden sijaan nämä sipsit valmistetaan rapean rouskuvista, kuitu- ja vitamiinipitoisista retiiseistä.

Painontarkkailija ilahtuu taatusti myös tiedosta, että kilokaloreita retiiseissä on äärimmäisen vähän, vain noin 20 sataa grammaa kohden. 

Perunalastujen terveellisempi korvike

Vaikka raaka retiisi saattaa maistua kitkerältä ja kaikkea muulta kuin perunalta, kypsennys muuttaa kaiken. Lopputulos on silkkinen ja maukas, etkä välttämättä huomaa lainkaan eroa tavallisiin perunalastuihin.

Itse tehdyissä kasvislastuissa on myös se hyvä puoli, että voit säädellä suolan määrää juuri oman makusi mukaan. 

– Rapeat, suolaiset ja ilmavat sipsit ovat miljoona kertaa parempia kuin tavalliset perunalastut, väittää Delish-sivusto.

Retiisejä ei missään nimessä kannata kuoria, sillä suurin osa vihannesten vitamiineista sijaitsee juuri kasviksen kuoressa. Kun jätät kuoret paikoilleen, saat herkkuihisi lisäksi extrarapean suutuntuman.

Retiisisipsit (4 annosta)

1 puntti retiisejä (noin 7 kpl)
1 rkl kasviöljyä
½ tl valkosipulijauhetta
suolaa
pippuria
kastiketta tarjoiluun

Kuumenna uuni noin 100 asteiseksi. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten tämä hoituu mandoliinin avulla. Siirrä viipaleet kulhoon. Lisää retiisiviipaleiden joukkoon öljy, valkosipulijauhe ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mausteet huolellisesti retiisien joukkoon. Levitä viipaleet yhdeksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunissa, kunnes retiisit ovat muuttuneet rapeiksi ja väriltään kullanruskeiksi. Tähän menee 1–1,15 tuntia. Anna retiisien jäähtyä noin viisi minuuttia. Tarjoile dipin kera.

KOKEILE MYÖS HERKULLISIA KAALISIPSEJÄ. RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat