Uusi terveellinen ja herkullinen vaihtoehto sipseille on keksitty – tässäkö seuraava trendiherkku?

shutterstock_702797395
Shutterstock

Jos lehtikaalisipsit alkavat kyllästyttää, kokeile välillä vielä herkullisempaa suomalaista versiota eli keräkaalisipsejä. Tässäkö seuraava trendiherkku?

Katso yllä olevalta videolta, miten sipsipussin saa suljettu tiiviisti taittelemalla!

Viime vuosina erilaiset versiot perinteisille perunasta tehdyille sipseille ovat nostaneet suosiotaan. Yksi suurimmista trendeistä ovat olleet lehtikaalisipsit.

KOKEILE MYÖS! Hyvä vaihtoehto lehtikaalisipseille ovat myös pinaattisipsit! Reseptin voit katsoa täältä.

Todellisuudessa monien mielestä lehtikaalisipsit eivät kuitenkaan vedä terveellisyydestään ja täyttävyydestään huolimatta vertoja oikeille perunasipseille.

Delish-sivusto kuitenkin vinkkaa seuraavasta herkullisesta sipsitrendistä, joka taatusti maistuu paremmalta – ja on ehdottomasti edullisempi valmistaa.

Uusi vaihtoehto perinteisille sipseille ovat kaalisipsit!

Tutusta, suomalaisesta keräkaalista syntyvät täydelliset ja terveelliset sipsit, jotka eivät ole yhtä heiveröisiä ja kitkeriä kuin lehtikaalisipsit. Katso helppo resepti alta!

Keräkaalisipsit, kuudelle

1 iso keräkaali
0,6 desiä raastettua parmesaania
2 ruokalusikallista extra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Aseta kaksi ritilää kahden uunipellin päälle. Revi kaalin lehdet isoiksi palasiksi, jätä pois kuitenkin paksuin ulkoreuna kaalista. Laita revityt kaalinlehdet kulhoon ja sekoita joukkoon raastettu parmesaani sekä oliiviöljy. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.

Asettele kaalit ritilöille yhteen kerrokseen. Paista uunissa kaaleja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita, eli noin 30–40 minuuttia.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.