Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mikä on leivontasuklaan ja "tavallisen suklaan" ero?

Miten leivontasuklaa eroaa "tavallisesta suklaasta"?
Miten leivontasuklaa eroaa "tavallisesta suklaasta"?MTV
Julkaistu 08.02.2025 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnettu kondiittori Markus Hurskainen paljastaa, mitä suklaata itse käyttää leivonnassa.

Ruokakauppojen makeis- ja leivontahyllyiltä löytyy erilaisia suklaatuotteita moneen makuun. Osa niistä on tarkoitettu puhtaasti herkutteluun, mutta toisia markkinoidaan selkeästi leivontatuotteina. 

Mitä eroa siis oikeastaan on leivontasuklaalla ja "tavallisella suklaalla?" Kysimme asiaa Koko Suomi leipoo -ohjelmastakin tutulta kondiittorimestari Markus Hurskaiselta.

– Leivontasuklaathan ovat helpottavia tekijöitä leivonnassa. Itse käytän tavallista suklaata lähtökohtaisesti pelkästään. Ei missään nimessä ole pakko käyttää leivontasuklaita. 

Lue myös: Suklaalevy jo yli vitosen! Toimi näin, jos haluat säästää suklaaostoksilla

Mikä suklaa kannattaa valita leivontaan?

Hurskaisen mukaan leivontasuklaiden etuna on muun muassa se, että ne voivat olla kotileipurille helpompia esimerkiksi sulattaa. Lisäksi niiden kilohinta voi olla tavallista ja laadukasta tummaa suklaata edullisempi. 

– Leivontasuklaat voivat sisältää esimerkiksi enemmän sokereita ja kasvirasvoja kalliin kaakaovoin sijaan. 

Tämän huomaa usein Hurskaisen mukaan myös suklaan maussa. Kaakaossa on valtava määrä makuja ja eri nyanssit tulevat esiin parhaiten laadukkaammissa suklaatuotteissa.

– Leivontasuklaat on pehmennetty enemmän yleiskäyttöön.

Jos haluaa hyvää suklaan makua esimerkiksi leivonnaisen kuorrutteeseen, Hurskainen suosittelee käyttämään edes osittain laadukkaampaa suklaata joukossa.

Lue myös: Muistatko vielä? Nostalginen karkki palaa kauppoihin

Katso myös: Muistatko nämä karkit ja suklaat menneiltä vuosikymmeniltä?

2:24Kunnon retropläjäys! Muistatko vielä nämä karkit ja suklaat menneiltä vuosikymmeniltä?Tämä video herättää makumuistoja!

Lisää aiheesta:

Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?Suklaalevy jo yli vitosen! Toimi näin, jos haluat säästää suklaaostoksillaSalainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – huippukondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Nanna paljastaa, miten After Eight -suklaita voi tehdä helposti itse kotona: "Aivan kuin oikeita, jopa parempia"Suklaamestari vinkkaa: Näistä merkeistä tunnistat laadukkaan suklaan – "kyllä sen eron maistaa"
SuklaaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt

  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos