Mikä määrä ranskalaisia on riittävästi? Harvardin professorin vastaus on saanut ihmiset tyrmistymään: ”Kuin kidutusta”

shutterstock_1037877466
Ranskalaiset lisäävät professorin mukaan sairastumisriskiä. Shutterstock

Harvardin yliopiston professorin mukaan olisi hyvä, jos ihmiset saisivat ranskanperunoita tilatessaan eteensä ainoastaan kuusi ranskalaista.

Huolimatta siitä, että ranskanperunat ovat mitä herkullisinta ruokaa, lääkärit ja ravitsemusalan asiantuntijat haluavat lisätä ihmisten tietoisuutta terveysriskeistä, joita ranskalaisten syömiseen liittyy.

Videolla näytetään, kuinka McDonald'sin ranskalaiset oikein valmistetaan. Artikkeli jatkuu videon alla.

0:29

Ranskalaiset yhdistetty sairastumisriskiin

Vastikään New York Timesin julkaisemassa artikkelissa Harvardin yliopiston professori Eric Rimm kuvailee ranskanperunoita tärkkelyspommeiksi, joiden syömistä ihmisten tulisi ehdottomasti rajoittaa. Professorin ehdotuksen mukaan olisi parempi, jos ihmiset söisivät ranskalaisia ainoastaan muutaman kappaleen kerrallaan.

– Olisi mukavaa, jos ateria tulisi lisukesalaatin ja kuuden ranskalaisen kera, Rimm kertoo.

Tätä korkeampaan kulutukseen liittyy miehen mukaan suurentunut sydän-ja verisuonitautien, liikalihavuuden ja diabeteksen riski.

Samassa yhteydessä julkaistun tutkimukseen ranskalaisia nauttivat ihmiset eivät elä yhtä pitkään kuin ne, joiden ruokavalioon ranskalaiset eivät kuuluneet. 

"Tämä ihminen on hirviö"

Vaikka professorin ehdotuksessa on taatusti perää, ihmiset eivät ole suhtautuneet uuteen annoskokoon kovinkaan myönteisesti.

– Kuka hullu haluaisi kuusi ranskalaista? Ymmärrä, että ne ovat pahaksi sinulle, mutta kuuden ranskalaisen syöminen on kuin kidutusta. Mieluummin olisin syömättä niitä lainkaan. Mutta me kaikki tiedämme, ettei niin tule tapahtumaan, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi uutista.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tämä ihminen on hirviö, toisessa kommentissa todetaan.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja