Mietitkö, mitä kokata ystävänpäivänä? Tämä nerokas pizzaratkaisu on varmasti jokaisen mieleen

Ystävänpäivä, pizza, sydän
Sydänpizza on varma valinta ystävänpäivätreffeille. Kuvituskuva Shutterstock

Pizza on klassikkoruoka, joka sopii lähes jokaiseen makuun. Tekemällä taikinasta sydämen muotoisen pizzasta tulee myös romanttinen vaihtoehto – täydellinen valinta ystävänpäivään!

Onnistuneen sydämen muotoisen pizzan tekemiseen vaaditaan muutamia niksejä, mutta tulos on vaivan arvoinen. Asiasta kirjoittaa The Kitchn.

Tässä ohjeet, joilla onnistut.

Nämä asiat tarvitset sydämen muotoisen pizzan tekoon

Varaa pizzan tekoon seuraavat tarvikkeet: muovautuva pizzataikina, haluamasi kastike sekä täytteet.

The Kitchnin mukaan paras valinta pizzapohjaksi on joko itse tehty tai kaupasta ostettu klassinen valmistaikina. Ohut pohja ei ole paras vaihtoehto sydämen muotoisen pizzan tekoon.

Ennen kuin alat muotoilemaan taikinaa, aseta se leivinpaperille. Tämä auttaa pizzan siirtämisessä uuniin.

Näin muotoilet pizzapohjan

Aloita muotoilemalla pizzapohja suurin piirtein sydämen muotoiseksi, ennen taikinan venyttämistä tai kaulimista. Älä yritä saada suoraan pyöreästä taikinasta heti täydellistä sydäntä, sillä silloin se todennäköisesti muotoutuu uunissa takaisin ympyräksi. Muotoilussa maltti on valttia.

Muotoile pohjaa pikku hiljaa sormenpäilläsi sydämen muotoiseksi. Jos taikina muovautuu jatkuvasti alkuperäiseen muotoonsa, peitä se keittiöpyyhkeellä ja jätä lepäämään noin 10 minuutiksi. Palaa sitten asiaan.

Tärkeintä muotoilussa on kärsivällisyys. Taikinaa pitää venyttää hitaasti mutta varmasti. Kun olet saanut taikinan haluamaasi muotoon, lisää kastike ja täytteet.

Kun laitat pizzan uuniin, älä käytä leipälapiota pizzan siirtämisessä. Käytä sen sijaan leivinpaperia, ja siirrä sen avulla pizza pellille tai pizzakivelle. Näin pizza ei menetä siirtovaiheessa muotoaan.

Näin teet sydämen muotoisia pepperoneja

Jos käytät täytteenä pepperoneja, tällä vinkillä saat sydämen muotoiseen pizzaasi vielä lisää pieniä sydämiä.

Taita pepperoniviipaleet puoliksi, ja leikkaa taitoskohdan puolelle tasaisin välein kaksi halkiota, ikään kuin puolikkaan sydämen muotoon. Tekniikka on sama kuin paperisydänten teossa.

Aseta pepperonit pizzan päälle ja nauti romanttisesta luomuksestasi!

 Lähde: The Kitchn

***

Videolla esiintyy pirkanmaalainen Heikki, joka kuvasi videon hilpeästä pizzakömmähdyksestään.

0:10

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja