1:34

Mies löysi lounaastaan todellisen yllätyksen: Mahdollisuus vain yksi kymmenestätuhannesta!

Mies löysi arvokkaan helmen syömästään osterista

Helmet ovat arvokkaita jalokiviä, joita harvemmin löytyy ostereista.

Yleensä jos löydät ruoastasi jotain yllättävää tai sinne kuulumatonta, reaktiosi ei ole kovin positiivinen. New Yorkissa ostereita syönyt mies kuitenkin ilahtui, kun hänen osteristaan löytyi kirjaimellisesti helmi.

Tuottoisa lounas

Eläkkeellä oleva Rick Antosh lounasti lukioaikaisen ystävän kanssa New Yorkin päärautatieaseman Grand Central Oyster Barissa joulukuun alussa, kun hän yllättäen tunsi jotain outoa suussaan.

– Ihan yhtäkkiä tunsin jotain kuten hampaan tai paikkauksen suussani ja se oli karmivaa. Sitten tajusin, ettei se ollut hammas vaan helmi, Antosh kertoo.

Antosh soitto jälkikäteen ravintolaan osteriannoksestaan löytyvään helmeen liittyen ja kysyi ravintolan salivastaavalta, löytyykö helmiä useinkin.

– Hän sanoi, ettei ollut ikinä kuullut mistään vastaavasta, Antosh kertoo.

Äärimmäisen harvinainen löytö

Myös osteriasiantuntijoiden mukaan Antoshin löytö oli äärimmäisen harvinaislaatuinen.

– Helmen löytäminen syötävästä osterista on erittäin harvinaista. Anekdootin mukaan mahdollisuuksien arvioidaan olevan yksi kymmenestätuhannesta, mutta mielestäni tuokin arvio on hieman antelias, apulaisprofessori Matthew Gray Marylandin yliopiston ympäristötieteiden keskuksesta toteaa.

Erityisen onnekkaan Antoshin löydöksestä tekee se, että hän löysi helmen valmistetusta osteriannoksesta, eikä esimerkiksi suoraan kuoresta tarjoillusta osterista, miten ne useimmiten nautitaan.

Huolimatta heikoista mahdollisuuksista löytää uusi helmi, Antosh aikoo palata ravintolaan, jos häntä lykästäisi uudemmankin kerran. Hän ei ole vielä käynyt arvioittamassa löytämäänsä helmeä, mutta asiantuntijat arvioivat, että siitä voisi saada jopa 2000–4000 dollaria, eli noin 1700 eurosta 3500 euroon.

Grayn mukaan syötävien osterien helmet ovat hieman vähemmän arvokkaita, kuin muunlaiset helmet, sillä ne eivät kimalla samalla tavalla.

Lähde: CNN 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja