Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mielettömän maukas lohiruoka, jota on pakko santsata: "Tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja hieman aikaa"

8:12Sriracha-uunilohiVideolta voit poimia toisen herkullisen lohiruoan, srirarcha-lohen reseptin.
Julkaistu 12.05.2019 18:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Soijasta, ruskeasta sokerista ja ananasmehusta syntyvä glaseerauskastike muuttaa tutun kalaruoan hetkessä superherkulliseksi ateriaksi. 

Lohi on terveellistä ja maukasta arkiruokaa, joka on kaiken lisäksi todella nopeaa valmistaa. Vaihtelua perinteiseen kermalla höystettyyn uuniloheen saat esimerkiksi tästä helposta glaseeratusta versiosta.

Suolaisenmakeaa makua lohelle antava kastike syntyy helposti vain muutamasta simppelistä raaka-aineesta.

– Tämän ihastuttavan pääruoan tekemiseen tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja hieman aikaa, Taste of Home -sivustolla hehkutetaan.

lohi uunilohi lohifilee kala
Glaseerauskastike antaa lohelle suolaisenmakeaa makua.Shutterstock

Helppo glaseerattu lohi (4 annosta)

¾ dl ruskeaa sokeria
reilu 0,5 dl ananasmehua (makeuttamatonta)
2 rkl soijakastiketta
4 (à 170 g) lohifileetä

Vuoraa uunin kestävä vuoka foliolla ja voitele ruoanlaittospraylla. Sekoita pienessä kulhossa tumma sokeri, ananasmehu ja soijakastike kastikkeeksi. Aseta lohifileet vuokaan nahkapuoli alaspäin ja valele fileet kastikkeella. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes lohifileet ovat kypsiä.

Resepti: Taste of Home

Lisää aiheesta:

Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testataNyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava! Nopea arjen kalaruoka syntyy vain muutamasta ainesosasta – ”Helpoin ja maistuvin illallinen, jonka voit tehdä”Rapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestään
RuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste