Michelin-tähden illallinen koitui kohtaloksi – nainen kuoli syötyään myrkkysientä

huhtasieni ravintola annos
Viranomaiset selvittävät espanjalaisessa ravintolassa sattunutta kuolemantapausta. Shutterstock

Nainen kuoli pian sen jälkeen, kun hän oli nauttinut ravintolaillallisen espanjalaisessa Michelin-tähden ravintolassa.

Espanjassa sijaitseva Michelin-tähden ravintola on suljettu harvinaisen kuolemantapauksen vuoksi. Viranomaiset selvittävät parhaillaan viime viikonloppuna sattunutta tapausta, jossa nainen oli kuollut pian sen jälkeen, kun hän oli syönyt raakana myrkyllistä huhtasientä sisältävää ruokaa.

Vakavia oireita useille ravintolan asiakkaille

Viime lauantaina 46-vuotias María Jesús Fernández Calvo vieraili Valencian kaupungissa sijaitsevassa RiFF-ravintolassa yhdessä aviomiehensä ja 10-vuotiaan poikansa kanssa. 

Innovatiivinen illallinen sisälsi joukon välimerellisiä ruokia, mukaan lukien etenkin Ranskassa suosittuja huhtasieniä. Sienet ovat suurta herkkua, mutta ne tulee kypsentää huolellisesti ennen valmistusta niiden sisältämien voimakkaiden hermomyrkkyjen vuoksi. 

Sunnuntaiaamuna, vain tunteja illallisen jälkeen pahoinvoinnista ja vatsaoireista kärsinyt Calvo menehtyi. Valencian lääketieteen viranomaisten mukaan kaiken kaikkiaan ravintolan 11 asiakkaalle, Calvon mies ja poika mukaan lukien, oli ilmaantunut samankaltaisia oireita. Ainoastaan Calvon kohdalla oireet koituivat kohtalokkaiksi.

Ennen virallista ruumiinavausta ei ole voitu vahvistaa, oliko naisen lopullinen kuolinsyy myrkytys vai oksennuksen aiheuttama tukehtuminen. Olipa kuolinsyy mikä tahansa, terveystarkastajat tutkivat paraikaa ravintolan lauantaina tarjoilemia sieniä ja niiden valmistustapaa.

RiFF-ravintolalle myönnettiin ensimmäinen Michelin-tähti vuonna 2009. 

Lähde: Telegraph

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja