Mehevää ja maukasta! Supersimppeli broileriresepti hurmaa: ”En ole koskaan tehnyt mitään helpompaa”
Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy maukas broileriruoka, joka maistuu niin arkena kuin juhlana.
Broilerin rintafileet mielletään usein arkisena, melko tylsänäkin ruokana. Kuivuus ja mauttomuus ovat kaukana tästä Little Spice Jar -bloggarin reseptistä, jonka salaisuus piilee yksinkertaisissa, mutta herkullisissa ainesosissa.
– Eniten tässä sitruunaisessa rosmariinibroilerissa rakastan sitä, että voit tehdä siitä niin yksinkertaisen tai hienon kuin haluat. Voit tarjoilla sen höyrytettyjen vihannesten tai kvinoan kera, bloggari Marzia kertoo luomastaan reseptistä.
Ruoan tekoa nopeuttaa paljon se, että broilereiden pinnalle valeltavan kastikkeen valmistukseen et tarvitse lainkaan kattilaa.
KOKEILE MYÖS: Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla!
– En ole koskaan tehnyt mitään helpompaa: laita kaikki aineosat mikronkestävään mittakippoon ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Siinä se, bloggari kirjoittaa.
Sitruunainen rosmariinibroileri
4 broilerin rintafileetä
1 ¼ tl sitruunapippuria
3 rkl voita
3 rkl sitruunamehua
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¾ dl kanalientä
1 ¼ tl hienonnettua rosmariinia
1 ¼ tl hienonnettua paersiljaa
¼ tl kuivattuja chilihiutaleita
2 tl hunajaa
sitruunaviipaleita
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Yhdistä 2 rkl voita, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, kanaliemi, hienonnetut yrtit, chilihiutaleet ja hunaja mikronkestävässä astiassa. Kuumenna mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia, kunnes voi on sulanut.
Mausta broilerinfileet sitruunapippurilla ja suolalla. Kuumenna laakea paistinpannu ja sulata siinä 1 rkl voita. Paista fileitä 2–3 minuuttia per puoli. Siirrä ruskistetut fileet uunivuokaan.
Kaada kastike broilerinfileiden päälle ja kypsennä uunissa 13–17 minuutin ajan, kunnes broilerit ovat kypsiä. Valele lihojen kastikkeella muutaman kerran paiston aikana.
Lähteet: Little Spice Jar, The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut