0:54

McDonald’s uudistaa kaikki Suomen ravintolansa – tilausprosessiin merkittävä muutos: ”Ruoka tuodaan pöytään, jos asiakas niin valitsee”

Videolla kerrotaan, miksi McDonald'sin työntekijät eivät käytä käsineitä hampurilaisten valmistuksessa.

Pikaruokaketju McDonald’s kertoo uudistavansa kaikki ravintolansa viimeistään ensi vuoden aikana. Jokaiseen ravintolaan tulee digitaaliset tilauskioskit ja sen myötä mahdollisuus tilata ruoka pöytään.

Tällä hetkellä kyseinen palvelu on 24 McDonald’sissa.

– Tämän vuoden lopussa on uudistettu yli 70 prosenttia ravintoloista. Niissä ravintoloissa joissa jo on tilauskioski, enemmistö asiakkaista on tilannut ruokansa sen kautta. Kun asiakas tekee tilauksen kioskilta, ruoka tuodaan pöytään, jos asiakas niin valitsee, McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson kertoo.

Kioskit ja pöytiintarjoilu ovat Johanssonin mukaan tuoneet lisää asiakkaita ravintoloihin. Lisääntyneiden asiakasmäärien lisäksi digitaaliset kioskit ovat lisänneet myyntiä, sillä kun asiakas voi rauhassa selata koko valikoimaa näytöllä, hän ostaa usein enemmän.

Palvelun lisääminen tarkoittaa myös lisää henkilökuntaa. Ketjuun palkataan alkuvuonna lähes 500 työntekijää.

– Uudistettuihin ravintoloihin on jo palkattu lisää työntekijöitä, Johansson kertoo.

Myös kaikkien ravintoloiden keittiöt uudistetaan 

Tämän vuoden lopussa tilauskioskit ja niiden myötä pöytiintarjoilu on käytössä 40:ssä ketjun ravintolassa. McDonald’seja on Suomessa 65, muutama uusia avataan tänä vuonna.

Viiden vuoden aikana ketjuun on tarkoitus avata 15 uutta paikkaa.

Myös kotiinkuljetus tulee tarjolle nykyistä useampiin ravintoloihin, koska se on ollut suosittua. Nyt kuljetuksen voi tilata 18 paikassa kahdeksassa kaupungissa.

Kaikkien ravintoloiden keittiöt uudistetaan, koska jatkossa ruoka tehdään vasta tilauksen jälkeen. Muutama valmis hampurilainen ei siis enää odottele lämpölamppujen alla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja