McDonald’s uudistaa kaikki Suomen ravintolansa – tilausprosessiin merkittävä muutos: ”Ruoka tuodaan pöytään, jos asiakas niin valitsee”
Pikaruokaketju McDonald’s kertoo uudistavansa kaikki ravintolansa viimeistään ensi vuoden aikana. Jokaiseen ravintolaan tulee digitaaliset tilauskioskit ja sen myötä mahdollisuus tilata ruoka pöytään.
Tällä hetkellä kyseinen palvelu on 24 McDonald’sissa.
– Tämän vuoden lopussa on uudistettu yli 70 prosenttia ravintoloista. Niissä ravintoloissa joissa jo on tilauskioski, enemmistö asiakkaista on tilannut ruokansa sen kautta. Kun asiakas tekee tilauksen kioskilta, ruoka tuodaan pöytään, jos asiakas niin valitsee, McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson kertoo.
Kioskit ja pöytiintarjoilu ovat Johanssonin mukaan tuoneet lisää asiakkaita ravintoloihin. Lisääntyneiden asiakasmäärien lisäksi digitaaliset kioskit ovat lisänneet myyntiä, sillä kun asiakas voi rauhassa selata koko valikoimaa näytöllä, hän ostaa usein enemmän.
Palvelun lisääminen tarkoittaa myös lisää henkilökuntaa. Ketjuun palkataan alkuvuonna lähes 500 työntekijää.
– Uudistettuihin ravintoloihin on jo palkattu lisää työntekijöitä, Johansson kertoo.
Myös kaikkien ravintoloiden keittiöt uudistetaan
Tämän vuoden lopussa tilauskioskit ja niiden myötä pöytiintarjoilu on käytössä 40:ssä ketjun ravintolassa. McDonald’seja on Suomessa 65, muutama uusia avataan tänä vuonna.
Viiden vuoden aikana ketjuun on tarkoitus avata 15 uutta paikkaa.
Myös kotiinkuljetus tulee tarjolle nykyistä useampiin ravintoloihin, koska se on ollut suosittua. Nyt kuljetuksen voi tilata 18 paikassa kahdeksassa kaupungissa.
Kaikkien ravintoloiden keittiöt uudistetaan, koska jatkossa ruoka tehdään vasta tilauksen jälkeen. Muutama valmis hampurilainen ei siis enää odottele lämpölamppujen alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa