Mauste, joka saa sinut himoitsemaan salaattia – tämä raaka-aine on jokaisen laihduttajan unelma!

salaatti (2)
Kanelilla maustettu salaatinkastike tekee terveellisestä herkusta hetkestä maustuvamman. Shutterstock

Lisäämällä salaatinkastikkeen joukkoon ripauksen jouluista maustetta, nostat tylsän salaattiateriasi hetkessä aivan uudelle tasolle.

Salaatti erinomainen ateria paitsi terveellisyytensä, myös monipuolisuutensa vuoksi. Vaikka oikein koostettuna salaatti onkin täyttävä ja ravitseva lounas, toisinaan sen syöminen saattaa maistua puulta.

Kuinka pitää salaatti tuoreena mahdollisimman pitkään? Artikkeli jatkuu videon vinkin jälkeen.

0:38

Jos salaatin syöminen tuottaa sinulle ongelmia, nyt kannattaa olla kuulolla. Yksi ainoa raaka-aine voi nimittäin muuttaa tylsän ateriasi tai lisukkeesi hetkessä herkuksi, josta et tunnu saavan tarpeeksesi.

Ja tämä raaka-aine on monien yllätykseksi kaneli. Kaneli on mauste, joka antaa salaatinkastikkeeseesi ja sen myötä salaattiisi aivan uuden ulottuvuuden.

Salaatin makua parantava kastike syntyy kotona helposti muutamasta yksinkertaisesta ainesosasta. Voit tarjoilla kastikkeen heti tai säilöä sen ilmatiiviiseen astiaan. Kastike säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. 

Hunaja-kanelikastike salaatille

¾ dl omenaviinietikka
¾ dl hunajaa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl sinappijauhetta
½ tl suolaa
0,5 dl öljyä

Sekoita viisi ensimmäistä ainesosaa yhteen pienessä kulhossa. Lisää öljy hitaasti joukkoon koko ajan vispaten. Tarjoile heti salaatin kastikkeena.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja