Matkustaja pyysi lennolla diabeetikolle sopivaa annosta – tämän hän sai: "Todella vaarallista"

perunamuusi
Miehelle tarjottiin lennolla perunamuusia – perunoiden kera. Kuvan annos ei liity juttuun. Shutterstock

Halpalentoyhtiö Westjetin matkustaja sai pettyä pyydettyään diabeetikolle sopivaa ruokaa – jopa kahdella eri kerralla.

Englantilainen musiikkituottaja James Boyle, myös DJ Breakage -nimellä tunnettu, kertoo Twitterissä pyytäneensä diabeetikolle sopivaa ruokaa Westjetin lennolla Kanadasta Britteihin, kertoo muun muassa Independent.

Diabeetikolle sopivan ruoan sijaan Boyle sai annoksen, joka sisälsi niin keitettyjä perunoita kuin perunamuusiakin. Boyle ei ollut tyytyväinen hiilihydraattiannokseensa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hyvä Westjet, en yritä diivailla, mutta kun pyydän diabeetikolle sopivaa ruokaa, viimeinen asia, jota odotan, on tämä, Boyle twiittasi.

"Kaksi vaarallisinta ruokaa diabeetikolle"

Ykköstyypin diabetesta sairastava mies huomauttaa, että matkansa kummallakin osuudella ateriat koostuivat puhtaasti hiilihydraateista ja sokerista, joiden mies muistuttaa olevan "kaksi vaarallisinta ruokaa diabeetikolle".

– En tiedä, miten tämän onnistui tapahtua kenenkään huomaamatta, mutta se ei todellakaan ole siistiä ja on todella vaarallista. Tämä nimenomainen ateria aiemmin todella meni liian pitkälle: perunalohkoja perunamuusin kanssa. Vaikka ei olisi diabeetikko, niin kuinka tämä on ateria, Westjet?

Westjet ei kuitenkaan tuntunut ottavan palautetta tosissaan, vaan lentoyhtiön asiakaspalvelusta todettiin, ettei yhtiön lennoilla oltu vielä törmätty ruokaan, joka olisi ollut oikea huolenaihe matkustajille.

Huoleton ja töykeäksi mielletty vastaus ei uponnut somekansaan.

– Tämä on yksi törkeimmistä asiakasvastauksista, jota olen koskaan nähnyt, totesi eräskin Twitter-käyttäjä.

– Millainen vastaus tuo on, Westjet? Niin tylyä ja epäkunnioittavaa asiakasta kohtaan. Niin monella ihmisellä on allergioita ja erityisruokavaatimuksia näinä päivinä. Kuinka olette niin tietämättömiä tästä, ihmetteli toinen.

Diabeetikon äytyy arvioida ateriansa hiilihydraattien määrä, jotta osaa annostella sopivan määrän ateriainsuliinia, kertoo Diabetesliiton sivusto. Ruokatieto-sivuston mukaan esimerkiksi perunaa suositellaan syötävän "kohtuullisesti" pääaterioilla.

***

Suomessa lentokoneruoka on onneksi yleensä hieman tasokkaampaa. Katso, miten se valmistuu: 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja