Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa – pakastealtaasta löytyy aarre: "Kannattaa hyödyntää"

5:24 Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa – pakastealtaasta löytyy aarre:"Kannattaa hyödyntää"
KATSO VIDEO: Näin voit oikaista arkiruoanlaitossa! Marttojen vinkit.

Martat vinkkaavat, miten arjen ruoanlaittoa saa sujuvoitettua lapsiperheissä. 

Monissa suomalaisperheissä on tällä viikolla palattu arkeen pitkän joululoman jäljiltä. Tämän myötä perheissä pohditaan jälleen tuttua ikuisuuskysymystä: mitä tänään syötäisiin? Marttaliiton asiantuntijat Niina Silander ja Katariina Silanen antoivat Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkinsä sujuvaan arkiruoanlaittoon lapsiperheissä. 

Silanen on Marttaliitossa erikoistunut lapsiperheiden asioihin ja muistuttaa etukäteissuunnitelmien hyödyistä.

– Istuu alas ja miettii vaikka ne seuraavan viikon ruoat jo valmiiksi. Miettii, mitä ne voisivat olla ja käyttää apuna koulujen ja päiväkotien valmiita listoja. Vähän katsoo, mistä oma perhe tykkää ja koostaa oman perheen näköisen listan. 

Lupa oikaista! Asiantuntija vinkkaa: "Kannattaa hyödyntää kasvispakasteita"

Kaupassa ei myöskään ole järkeä ravata päivittäin, vaan ostokset kannattaa suunnitella ennakkoon ja ostaa ruokaan useammaksi päiväksi.


Miten ruoanlaitossa sitten voisi hieman oikaista? 

– Kannattaa hyödyntää eismerkiksi valmiita kasvispakasteita. Tällä hetkellä, kun on talvi ja syödään muutenkin varastokasviksia, niin pakastealtaasta löytyy tosi hyviä tuotteita. Niillä saa paljon vaihtelua perinteiseen salaattiin, tai mitä nyt ruoan rinnalla syödään, Silanne vinkkaa.

Aina ei siis tarvitse eikä kannata käyttää aikaan tuoreiden kasvisten pilkkomiseen, vaan voi oikaista pakastealtaan valmiiksi pilkotuilla antimilla. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Voi myös hyvin syödä muutaman päivän samaa ruokaa. Tekee ison satsin ja syö sitä. Aina ei tarvitse olla uutta ruokaa pöydässä.

Mitä kannattaa tehdä, jos ruoanlaitossa tuntuu tulevan liian kiire, ja lapset odottavat nälkäisinä vieressä? Katso videolta Marttojen vinkit.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja