Markus Hurskainen paljastaa, miten tehdään täydellinen suklaa-taatelikakku: "Saa aivan upean kostean, kun..."
Tunnettu kondiittori Markus Hurskainen jakaa parhaan taatelikakkunsa reseptin.
Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari ja huippukondiittori Markus Hurskainen tuntee myös täydellisten joululeivonnaisten salat. Hurskainen jakoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa oman joululeivonnaissuosikkinsa ohjeen.
– Taateli-suklaakakku on perinteinen joulun mehevä herkku, yksi omista lempiherkuistani. Nyt päivitetään sitä suklaakuorrutteella ja kandeeratuilla appelsiininkuorilla, Hurskainen kertoi.
"Kakun rakenteesta saa aivan upean kostean, kun..."
Kondiittorin mukaan keittäminen pehmentää taatelit täydellisesti niin, että niistä tulee siirappimaista tahnaa kakkua varten. Kakusta voi myös helposti tehdä gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Hurskaisen mukaan oikealla paistotekniikalla taatelikakusta saa täydellisen.
– Se on aina vähän uunista kiinni, mutta kakun rakenteesta saa aivan upean kostean, kun paistaa jossain 140 asteessa suurinpiirtein tunnin ajan, Hurskainen vinkkasi.
– Tässä on muuten se joulun paras suklaa-taatelikakku, leipurimestari julisti vielä lopuksi.
Nappaa parhaan suklaa-taatelikakun ohje: Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka