Jos pidät omena-kaurapaistoksesta, kannattaa ehdottomasti testata myös tämä versio raparperista.
Nyt on paras hetki leipoa erilaisia raparperiherkkuja! Kesän ehdoton klassikko on tietysti Maisemakahvilan raparperipiirakka, mutta helpommallakin voi leivontahommissa päästä.
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n kehityspäällikkö Marita Suontausta antoi viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejä niin raparperin kasvatukseen kuin sen hyödyntämiseen liittyen. Suontaustan mukaan raparperin saa kasvamaan lähes missä vaan, jopa ruukussa parvekkeella.
Raparperista voi tehdä helposti esimerkiksi kaurapaistoksen, samaan tyyliin kuin omenoista.
Lue myös: Katariinan "salainen vinkki" Maisemakahvilan raparperipiirakkaan – tulee entistäkin parempaa!
Nopea raparperi-kaurapaistos
Marita Suontaustan mukaan raparperi-kaurapaistos valmistuu todella nopeasti vaikka yllätysvieraita varten. Pilkotut raparperit kuorrutetaan kauraseoksella, joka paahtuu uunissa rapsakaksi ja herkulliseksi kuoreksi.
– Tämä on siitäkin hyvä, että käy moneen ruokavalioon. Voi tehdä gluteenittomista kaurahiutaleista ja maidottomasta margariinista tai öljystä.
Suontausta lupaa, että raparperi-kaurapaistos maistuu näilläkin ainesosilla takuuvarmasti kaikille.
Huomenta Suomen juontaja Joanna Kuvaja yllättyi positiivisesti maistaessaan lähetyksessä paistosta.
– Älyttömän hyvä! Joanna hihkaisi.
Nappaa Maritan ohje: Nopea raparperi-kaurapaistos
Katso videolta Maritan vinkit kasvisten ja yrttien käyttöön
9:13Raparperin lisäksi moni muukin kasvis on nyt sesongissa!