Marabouta boikotoidaan Ruotsissa

marabou myynnissä ruotsissa
Maraboun omistaa elintarvikejätti Mondelez. Shutterstock

Aftonbladet kertoo Maraboun omistavan elintarvikeyrityksen alati laajenevasta boikotista. Boikotin taustalla on yrityksen toiminta Venäjällä.

Lentoyhtiö Scandinavian Airlines sekä Ruotsin valtion omistama rautatieyhtiö SJ ovat tiedottaneet boikotoivansa suklaamerkki Marabouta, uutisoi ruotsalaismedia Aftonbladet.  Boikotista uutisoi myös Reuters. Myös Ruotsin jalkapallomaajoukkue lopetti spnsorointisopimuksensa Maraboun kanssa.

Boikotin syynä on Ukrainan ilmoitus laittaa mustalle listalle Maraboun omistava elintarvikejätti Mondelez, jolla on tehtaita ja myyntiä Venäjällä.

– Taustalla on, että Mondelez toimii edelleen Venäjällä ja maksaa siten Venäjälle veroa, kertoi Leila Fogelholm SJ:n lehdistöpalvelusta Aftonbladetin mukaan. 

SJ ei osta enää tuotteita Mondelezilta.

Mondelezin tuotemerkkejä ovat Maraboun ohella muun muassa Daim, Philadelphia, Oreo, Toblerone ja O'boy.

Myös Norjassa reagoitu

Myös Norjassa on reagoitu: Norjan matkailuyhdistys irtisanoi yhteistyönsä Mondelezin kanssa. Lentoyhtiö Norwegian ei aio myöskään jatka yhteistyötään.

– Tuotannon jatkuminen Venäjällä ei sovi yhteen arvojemme kanssa, Norwegianin viestintäpäällikkö Grete Kruse Roald perusteli Dagbladetille.

Lisäksi esimerkiksi Strawberry-hotelliketju boikotoi Mondelezin tuotteita 229 hotellissaan.

Mondelez omistaa Norjassa suosituin Freia-suklaamerkin.

Katso myös: Mitä eroa on halpis- ja luksussuklaalla?

Mitä eroa on halpissuklaalla ja luksusherkulla? 5:50
Halpa vs kallis -sarjassa maisteltiin suklaita eri hintaluokista. Mikä voitti?

Lähteet: Aftonbladet, Reuters

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!