Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mandariinit ja klementiinit myyvät nyt kuin häkä – tämä ostotaktiikka takaa makeamman hedelmän

3:59MandariinikuusiHanna Sumari neuvoo, miten valmistuu aromikas mandariinikuusi.
Julkaistu 12.12.2021 08:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Erilaisten sitrushedelmien suosio on nyt huipussaan suomalaisissa ruokakaupoissa. K-ryhmästä paljastetaan mielenkiintoista nippelitietoa pikkusitruksista: mandariineista, klementiineistä sekä satsumoista.

Videolla: Hanna Sumari neuvoo, miten valmistuu aromikas mandariinikuusi.

Syksyllä villitsivät hattaranmakuiset viinirypäleet, tänä talvena voi herkutella ekstramakeilla klementiineillä ja mandariineilla. K-ryhmän mukaan niin sanottuja pikkusitruksia myydään joulukuussa yli 9 kertaa enemmän kuin heinäkuussa ja tammikuussa on appelsiinien huippusesonki.

Yhteensä K-ruokakauppojen valikoimissa on noin tusinan verran erilaisia pikkusitruslajikkeita, joiden saatavuus vaihtelee vuodenajan mukaan. Valikoimat ovat parhaimmillaan joulu- ja tammikuussa.

Erityisen makeita klementiinejä asiakkaiden toiveesta

Suomalaiset ovat innostuneet hedelmien eri lajikkeista ja tarjontaa on kehitetty sen mukaisesti. Esimerkiksi juuri K-kauppoihin saapuneet klementiinit ovat erityisen makeita Clemenules-klementiinejä, joiden sokeripitoisuus on korkea.

– Clemenules-lajikkeen satokausi loppuu tammikuun lopulla. Helmikuun alussa lajike vaihtuu, ja Pirkka Parhaana saa sen jälkeen Orri-mandariineja, kertoo hedelmien osto- ja myyntipäällikkö Nanette Karttunen K-ryhmän päivittäistavaratoimialalta.

K-ryhmän tilaistojen perusteella sitrusten ostamisessa on melko vähän alueellista hajontaa muutamia eroja lukuunottamatta: pikkusitrusten ostaminen korostuu erityisesti marras-joulukuussa Kymenlaaksossa. Tammikuussa pikkusitrukset korostuvat erityisesti kantahämäläisten ostoskoreissa. 

Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen lisäksi Uudellamaalla ostoskoreihin päätyy muuta maata enemmän pikkusitruksia marras- joulu ja tammikuussa. Vähiten pikkusitruksia ostetaan Pohjanmaalla, siellä ostoskoreihin päätyy pikkusitruksia todennäköisemmin appelsiini – oli sitten marras-, joulu- tai tammikuu. 

5 faktaa sitruksista: Makeimmillaan kauden lopussa

•    Pikkusitruksia ovat mandariini, klementiini ja satsuma. 

•    Alkuperämaa ja lajike vaihtelevat saatavuuden mukaan, eniten sitruksia tuodaan Espanjasta.  

•    Kauden ensimmäiset hedelmät ovat kirpeimpiä. Kauden edetessä makeus lisääntyy ja kirpeys taittuu. 

•    Pikkusitrukset kuuluvat olennaisesti suomalaisten joulupöytään ja talvella valikoima on laajin: joulukuussa pikkusitruksia myydään 9 kertaa enemmän kuin heinäkuussa. Appelsiinien sesonki on huipussaan tammikuussa, jolloin sitä myydään 8-kertainen määrä heinäkuuhun verrattuna.

•    Säilykkeenä myytävissä hedelmäsalaateissa olevat pikkusitruslohkot ovat lähestulkoon aina satsumia, koska lohkojen ”kalvot” ovat helpommin irrotettavissa kuin klementiinin. 

Lue myös: Satsuma, klementiini vai mandariini? Näin erotat sitrushedelmät toisistaan

Lähde: K-ryhmä

Lisää aiheesta:

Ruokakaupoista löytyy nyt odotettu vitamiinipommi: "Varsinainen somehitti"Satsuma, klementiini vai mandariini? Näin hedelmät oikeasti eroavat toisistaanSyötkö jo? Makea vitamiiniherkku kannattaa napata nyt ostoskoriinMandariini, klementiini vai satsuma? Sitrushedelmien todelliset erotSatsuma, klementiini vai mandariini? Näin erotat pikkusitrukset toisistaanMitä eroa on mandariinilla, satsumalla ja klementiinillä?
HedelmätRuokakauppaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta

  • 31.7.08:28
    Takaisinvedot

    Ostitko tällaisen hedelmätuotteen pääkaupunkiseudun K-kaupasta? Ruokavirastolta varoitus

  • 24.6.17:28
    Ruoka

    Yllättävä yksityiskohta paljastaa kypsän ja hyvän vesimelonin ruokakaupassa