Mandariinit, satsumat ja klementiinit ovat syksyn ja talven suosikkihedelmiä, mutta tiedätkö, mitä eroa näillä kolmella oikein on?
Loppusyksy ja talvi on pikkusitrusten sesonkiaikaa. Luonnonvarakeskuksen julkaiseman tutkimuksen mukaan suomalaiset söivät vuonna 2017 hedelmiä 46 kiloa henkeä kohden vuodessa, ja sitrushedelmien osuus tästä määrästä on 13 kiloa.
Mutta toisin kuin moni luulee, harva tulee itse asiassa syöneeksi mandariineja, vaan todennäköisimmin ostoskoriin valikoituu satsumia tai klementiinejä.
Mandariinit – harvoin tarjolla
Puhekielessä "mandariineilla" tarkoitetaan yleensä kaikkia pikkusitruksia, vaikka kaupallisesti merkittäviä mandariinin viljelylajikkeita on yli kolmesataa. Myös klementiinit ja satsumat kuuluvat mandariinilohkoon.
LUE MYÖS: Säilytätkö sinäkin hedelmiä kulhossa? Tästä syystä se ei kannata!
Saatat siis mandariineja syödessäsi pistellä huomaamattasi poskeen klementiinejä tai satsumia. Varsinaiseen mandariini-ryhmään kuuluvia hedelmiä nähdään kaupoissa harvemmin, sillä siemeniä sisältävät hedelmät eivät ole kuluttajien mieleen.

